Groep A - ronde 6

Vandaag de 6e ronde, slechts één ronde, vanmiddag is het voetbaltoernooi. De meeste partijen waren al vrij vroeg klaar, na 2,5 uur spelen waren er nog maar 5 partijen bezig. De meesten zullen hun krachten gespaard hebben voor het voetbaltoernooi.

Het werd een ronde met veel offers op de topborden, vooral de torens waren populaire slachtoffers.

Het eerste torenoffer kwam van een Deen.

17. … Txb2! de witte stelling stort helemaal in 18. Kxb2 Tb8+ 19. Kc1 Dxa3+ 20. Kd1 Da1+ 21. Dc1 Dxc3 zwart heeft voor zijn toren nu een stuk en flinke compensatie, 4 zetten later gaf wit op.

 

Ricardo moet op hebben gelet bij dit bord, hij eerst offerde eerst een stuk tegen Casper Schoppen.

Casper lijkt hier zijn stelling weer op orde te hebben, maar niets is minder waar na 22. Txe6! het 2e offer en de koning wordt in het midden mat gezet 22. … Kxe6 23. Te1+ Kd6 24. Dxf7 Tge8 Ricardo ging nog een keer heen en weer met Dg6+ - Df7+, dacht nog een kwartier na maar vond de winst. 25. c5+! bxc6 weerhoud de zwarte dame van meeverdedigen. 26. Df4+ Pe5 27. Txe5 Kd7 28. Lf5+ en zwart loopt mat.  

Ricardo Klepke

 

Zyon behield zijn koppositie met een overwinning op Patrick Wenninger. In een Caro-Kann won Zyon een pion en won het eindspel gemakkelijk.

Igor Damen heeft zijn laatste partij gespeeld, hij gaat morgen op vakantie. 6 ronden speelde hij mee zodat er een even aantal over bleef. Vandaag wist hij weer te winnen, nu van Kasper Wiegers, en eindigt op 4 uit 6 en een flinke overscore.

Pieter Verhoef had geen prettige morgen tegen Adriaan de Jongh. Adriaan zette zijn stukken beter neer en wist de dame in te sluiten van Pieter.

30. ... f5 31. Dg5 Th5 de dame is ingesloten en de stukken kunnen in het doosje.

Jouke Bakker speelt ook mee in de top, hij won na een fout van Kevin Nguyen en kwaliteit en een pion. Na 40 zetten moest Kevin opgeven.

Enkele opvallende uitslagen waren de overwinning van Bent Schleipfenbauer op Yme Brantjes, Filip Boe Olsen won van Daniel Borkent en Yannic Husers won van Zhi Yang Fan.

Zyon heeft nu een vol punt voorsprong op 3 belagers, Adriaan, Ricardo en Jouke. Morgen een cruciale ronde; Adriaan heeft wit tegen Zyon. Loopt Zyon uit of wordt het nog spannend? We gaan het morgen meemaken!