Dagverslagen groep EF

Tijdens ieder ONJK loopt er een team van redacteuren rond om verslag te doen van de meest opvallende gebeurtenissen, partijen en leuke momenten. In 2014 bestond dat team uit: Robin Bos (groep A), Fons van Hamond (B), Bram Klapwijk (C), Nadia Bloemendaal (D), Henk Jan Paalman (E, F en EFGH), Regobert Eijkelkamp (G, H) en Jarno Witkamp (Bord 13 en Opa vertelt).
Reacties en tips zijn welkom, ook na het toernooi, op Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.


Verslag EFGH Ronde 7

Klokslag 12 uur begonnen de matadoren aan de laatste ronde. Eva was bijna als eerste klaar. Ze had echter 1 probleempje. Ze wilde een pion promoveren , maar de torens en dame stonden nog op het bord. Gelukkig vond verslaggever Jarno nog ergens een dame en kon Eva de partij uitmaken.

Aan kop bij de meisjes gaat Kimmily Tran. Zij had een half puntje voorsprong op haar vrouwelijke concurrenten en zou bij winst in de laatste ronde op Liqin Lu kampioene zijn. Het liep echter anders. Liqin was een maatje te groot en Kimmily moest na lang spelen opgeven.

Nina de Putter (op de foto in het blauw) en Janne Allaart wisten hun partij wel te winnen en gingen op de valreep Kimmily voorbij. Hierdoor is op weerstandspunten Nina de Putter kampioen geworden bij de meisjes in de EFGH groep.

Van de koplopers waren Victor en Kylian als eerste klaar. In een echte aanvalspartij was het Victor die zijn tegenstander sloopte.

 

links:

Muntean - Bijvank

rechts:

Faybish - Beukema

 

Benjamin Faybish won van Constantijn Beukema:

 

Lucas Nguyen speelde een goede partij tegen Onno Elgersma. Ondanks ernstige buikkrampen kreeg Lucas toch nog een gewonnen stelling. Hij kon echter niet de winnende voortzetting vinden en maakte remise. Benjamin en Victor kwamen daarmee uit op een score van 6 uit 7.

Uiteindelijk bleek dat Benjamin Faybish de meeste weerstandspunten had en kampioen is van de EFGH groep.

Verslag EFGH Ronde 6

De gebroeders Kudlicka mochten tegen elkaar spelen. Geen van beiden wilde verliezen, dus was een snelle remise niet meer dan logisch.

Ook de beide koplopers speelden tegen elkaar. Benjamin Faybish werd meteen onder druk gezet door Kylian Bijvank en kon zodoende zijn favorietenrol niet waarmaken. Nadat beide spelers alleen nog paard en dame overhielden, werd tot remise besloten.

Hugo Eijkelkamp besloot deze ronde om ook maar remise aan te bieden voordat hij weer per ongeluk zijn tegenstander zou matzetten...

 

Florian Molanus had zijn favoriete popje meegebracht (zie foto). Volgens hem bracht het geluk. Florian won uiteindelijk wel zijn partij. Maar of dat nou door die pop kwam durf ik te betwijfelen.

Op bord 20 speelden Sara Martinez en Lucas Vervoort een wel heel erg spannende partij. Lucas kon op 4 verschillende manieren zijn tegenstander mat zetten. Helaas voor hem was Sara aan zet. Na een aantal schaakjes van Sara, was het even later Lucas die mat stond!

 

Noud had een nieuwe sport bedacht: schaakvoetbal. Of hij ook met voetballen van Inken heeft gewonnen is niet bekend.

 

Door dat de koplopers vanmorgen gelijk hebben gespeeld. Konden de andere kanshebbers voor de titel weer aanklampen. In de laatste ronde gaan de 6 (!) nieuwe koplopers uitmaken wie zich kampioen van de EFGH groep 2014 mag noemen. Bij de meisjes zijn er 4 die aan de leiding gaan.

Verslag EFGH Ronde 5

Kimmily mocht deze ronde tegen haar kleine neefje schaken. Ze wist precies wat ze moest spelen en won snel.

Florian Molanus speelde deze ronde met doping. Hij had een grote bak druiven naast zijn bord staan.Blijkbaar hielp het wel. Aan het einde van de partij was de bak leeg en stond de tegenstander mat. Wij zijn benieuwd wat hij morgen mee gaat brengen.

Luuk van Steenoven maakte een foutje in de opening, maar had geluk dat zijn tegenstander het te laat zag. Vervolgens maakte Luuk het beheerst af.

Constantijn Beukema kwam in zijn partij tegen Jessie Mang in een toreneindspel. Beide spelers lieten een pion tot dame promoveren. Constantijn had blijkbaar net 1 zet verder gerekend en won.

Ook Kylian Bijvank blijft het goed doen. Hij won met zwart van koploper Kelvin Kanne. De andere koploper, Benjamin Faybish, had aan Lucas Nguyen een zware dobber. Zo zwaar dat op een gegeven moment geen van beiden meer wist wie er nou eigenlijk aan zet was. Nadat arbiter Hummel uitgelegd had dat zwart aan zet was, gingen ze weer verder. Als allerlaatste waren ze klaar. Geen van beide zag nog winstkansen, dus werd er besloten tot remise.

Dit betekend dat Faybish en Bijvank nu aan de leiding gaan met 4,5 uit 5.

 

 

Verslag EFGH Ronde 4

20 minuten later dan gepland konden we vanmiddag dan eindelijk beginnen aan de 4e ronde. Jamie Thai nam het op tegen Joppe Allaart.Het was eigenlijk meer praten dan schaken. Joppe probeerde een herdersmat te krijgen, maar op het juiste moment vroeg Jamie "Ga je me nu mat zetten op f7?". Joppe zei "Nee hoor". Jamie stak hier een stokje voor en wist alle dreigingen te parreren. Uiteindelijk wist hij de partij te winnen en heeft hij nu een prima 50% score.

 

Stella Honkoop speelde een hele spannende partij. Ze offerde eerst haar eigen dame om vervolgens d.m.v. een kleine combinatie de dame van haar tegenstander te winnen. Het pakte echter anders uit en ze bleef een stuk achter.

Op bord 24 kon Lucas Hesse zijn stelling niet langer aanzien en riep iets tegen zijn tegenstander. Zijn tegenstander, Guuske Kouwenhoven, verstond er helemaal niets van en besloot de arbiter er maar bij te halen. Het commentaar van Lucas was "Ich habe aufgegeben".

Op bord 1 wist Onno Elgersma dit keer niet te winnen. Zijn torens raakten in de knel en in paniek vond hij niet de beste voortzetting en besloot hij de kwaliteit te geven. Genoeg compensatie kreeg hij er echter niet voor en verloor na 48 zetten.

Medekoploper Luuk van Steenoven leek lange tijd af te koersen op 4 uit 4. Hij overspeelde zijn hand en verloor een toren. Hij gaf meteen op. De andere koplopers op bord 3 speelden remise, waardoor er nu nog maar 2 zijn met een 100% score: Benjamin Faybish en Kelvin Kanne.

Verslag EFGH Ronde 3

 

 

Ondanks het voetbaltoernooi van gistermiddag, was iedereen weer topfit om vanmorgen aan de 3e ronde te beginnen. Mihi Vlad , vermomd als een echte soldaat,  greep in de partij zijn tegenstander direct naar de keel en won.

Ook Hugo Eijkelkamp had zijn tegenstander mat gezet. Hij beweerde zelf dat dat per ongeluk ging.

Guuske Kouwenhoven zette haar tegenstander mat in 17 zetten. Haar commentaar bij het uitvoeren van haar laatste zet was "Is dit mat??"

Dat er snel gespeeld werd blijkt wel uit de kloktijden. Zo beginnen alle spelers met een bedenktijd van 40 minuten, maar hebben sommigen aan het eind van hun partij meer dan een uur bedenktijd over!

Op bord 21 speelden de beide kampioenen tegen elkaar. Kimmily Tran kampioene bij de meisjes van groep G tgen Janne Allaart, de kampioene bij de meisjes in groep F. De kleine Kimmily wist een grote prestatie te leveren door haar oudere rivaal overtuigend te verslaan

Opvallend was de verrassende overwinning van Kylian Bijvank op David Toval. David, de speler met de hoogste rating in deze groep, maakte een rekenfoutje en verloor 2 pionnen. Deze bleken niet meer tegen te houden te zijn. Vlak voordat ze promoveerden gaf David op.

 

 

Dat de partijen op de voet gevolgd worden, blijkt wel uit de volgende foto:

 

Doordat er in groep D een hele lange partij was, begint de 4e ronde om 12.00 uur.

 

Verslag EFGH Ronde 2

Op bord 1 speelde Wahe Boghossian tegen David Toval. Wahe vroeg alvast van te voren voor de zekerheid aan de arbiter wat 'aanraken is zetten' in het Duits nou eigenlijk was. Alleen maar voor het geval dat. De arbiter begon met een lange "uhhhh...." en legde uit dat dat vast niet ter sprake zou komen.

Gedurende de partij won zwart een pion en leek gemakkelijk te winnen. Wahe zag echter nog een sterke zet over het hoofd. Als hij geen 58.Td1, maar Tf8! had gespeeld had er nog remise ingezeten.

Constantijn Beukema speelde tegen Selma Bertholee. Opvallend detail is dat de witspeler exact 2 dagen ouder is dan Selma. In de partij wist de witspeler het minimale leeftijdsverschil uit te drukken in een klein stellingsvoordeeltje. Na een Schotse opening waarmee beiden  klaarblijkelijk bekend waren, was het Constantijn die het volle punt binnenhaalde.

Sara Martinez en Victor Muntean gingen ook als een speer. Na een half uur spelen haalde Sara al weer nieuwe notatiebiljetten aangezien ze al bijna 60 zetten hadden gedaan!

 

Jet de Zoeten wist haar stunt van vanmorgen niet te herhalen. Ze verloor haar dame, won vervolgens de dame van haar tegenstander, maar moest uiteindelijk toch toekijken hoe haar tegenstander de partij uitmaakte.

De speler met waarschijnlijk de langste naam, Miguel Ange Garceran Wang, was als 1 van de laatste klaar. In een eindspel waarin zijn tegenstander een paard meer had, wist hij alle pionnen weg te happen en er zo toch nog remise van te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura eet nog maar een brood(je) terwijl Marthijn zijn tegenstander probeert bang te maken met de opdruk WARNING!! En nu op naar het voetbaltoernooi!

Verslag EFGH Ronde 1

 

Iets na 9 uur begonnen we aan de 1e ronde van de gezamenlijke EFGH groep. Door de grote ratingverschillen op alle borden duurde het dan ook niet lang voordat de eersten klaar waren.

Local hero, Onno Elgersma, wist al snel met een slimme truc de dame van zijn tegenstander te veroveren.

Ook Jamie Thai deed weer mee. De 5-jarige gladiator mocht van zijn ouders kiezen tussen pretpark en schaken. Natuurlijk koos hij ervoor om lekker mee te doen in de EFGH groep.

Opvallend was dat juist de hoge borden de langste partijen hadden, maar uiteindelijk wisten de meeste favorieten toch te winnen.

 

 

Nieuw dit toernooi is Lana van Dongen. Zij besloot het eerste toernooi over te slaan en alleen in de EFGH groep mee te doen. Helaas voor haar mocht ze meteen aantreden tegen de kersverse kampioene Janne Allaart. Janne wist overtuigend te winnen.

Ook de andere meisjes kampioene , Jessie Mang, begon met een overwinning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jet de Zoeten wist ook een persoonlijk succesje te boeken. Zij speelde remise tegen de op papier sterker geachte Wessel Adema.

De langste partij was tussen Lucas Nguyen en Nina de Putter. Na een lang gelijkopgaande partij wist Nina materieel voordeel te behalen. In tijdnood besloten de spelers tot remise.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cato was dicht bij een verrassing. Ze begon erg sterk tegen Hugo Eijkelkamp, maar moest uiteindelijk toch opgeven.

En zo wist Yichen Han van Eva Molanus te winnen.

Doordat de partij tussen Lucas en Nina zo lang duurde, begint de 2e ronde een half uur later dan gepland.

 

 

 

 

 

 

Groep E ronde 7

 

 

 

 

 

 

 

 

De strijd gaat tussen Lucas Nguyen en David Toval.Beiden hebben 5 uit 6. en bij een gelijke stand telt het onderlinge resultaat.

David speelt een prachtige partij. En wint snel.

Lucas kwam al gauw een stuk voor , maar het zou toch nog een hele kluif worden voor Lucas om dit te winnen. Na een half uurtje hoorde ik iemand "yess!" roepen. Ik keek op en zag dat het Lucas was. Hij ziet dat hij nog meer materiaal wint en dus de partij. Zowel Lucas als David eindigen hierdoor op 6 uit 7. Maar door het onderlinge resultaat is Lucas Nguyen uiteindelijk winnaar van de E groep!

 

Op de gedeelde 3e plaats vinden we Wahe Boghossian en Kylian Bijvank met een score van 5 uit 7.

Bij de meisjes was Sara Martinez bijna de beste geworden met 4 uit 7. Ze verloor haar laatste partij en is op de valreep ingehaald door Jessie Mang. Jessie is daardoor uiteindelijk het beste meisje in de E groep geworden.

 

 


Groep F ronde 7

Luuk was in de laatste ronde met de titel al op zak wat onnauwkeurig. Hij besloot een stuk te geven tegen 2 pionnen. Toen hij even later nog meer materiaal verloor moest hij wel opgeven.

Tegenstander Miguel Ange Garceran Wang is dankzij deze overwinning zeker van de 2e plek.

Op de gedeelde 3e plek, met 5 uit 7, zien we Daniel Kutchoukov, Nils Neisingh en Jan Casur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de meisjes was het reuzespannend. Zowel Janne, Louise en Selma konden allemaal nog winnen in deze categorie. Selma speelde een gambiet dat zij kennelijk beter beheerste dan haar tegenstander en won snel.

De partij tussen Louise en Janne was alles behalve kort.

Janne kreeg in ruil voor haar toren een loper en 2 pionnen. Louise leek de beste papieren te hebben, maar na afruil van veel stukken bleef ze een stuk achter. Janne en Selma eindigen beide op 4 uit 7, maar door het onderlinge resultaat is Janne Allaart het beste meisje in de F Groep geworden.

Groep E ronde 6

Vandaag begon de ronde met een luidkeels gezang voor de jarige in groep D. Enkele minuten over 9 konden we eindelijk beginnen met de 6e ronde.

Terwijl Mika op bord 9 nog zat te wachten op zijn tegenstander, hoort hij op het bord naast hem al iemand roepen "schaakmat!". Het was Mihnea Vlad die zijn tegenstander in recordtempo in een soort herdersmat had matgezet.

In de onderste regionen is het voor Tess van Randtwijk nog steeds wachten op het eerste punt.Tegen William Shakverdian lukte het helaas weer niet.

 

 

Voor Lucas was vandaag de opdracht duidelijk. Er moest hoe dan ook gewonnen worden van koploper David Toval om kans te maken op de titel.Nadat David meerdere malen zijn tegenstanders dame had aangevallen was het echter David die zijn eigen dame kwijtraakte. Hij gaf meteen op. Op bord 2 leek Liqin Lu te proviteren van deze misstap, maar hij bleef steken op remise.

De strijd om het beste meisje gaat tussen Jessie Mang en Sara Martinez. Jessie kon geen vuist maken in haar partij tegen Onno Elgersma terwijl Sara wel haar partij won van Nina de Putter. Hierdoor is Sara met nog 1 ronde te gaan voorlopig het beste meisje.


Groep F ronde 6

 

1 ronde voor het einde is de kampioen in Groep F bekend. Luuk van Steenoven is met 6 punten niet meer in te halen. Tegenstander Daniel Kutchoukov bood lange tijd weerstand ,maar kon niet voorkomen dat Luuk door middel van een slimme truc een pion en een kwaliteit won. Daniel hielt het voor gezien en gaf op.

Op bord 2 kregen Miguel en Constantijn een gelijkstaand pionneneindspel op het bord. Constantijn had blijkbaar geen zin in remise. Hij probeerde te winnen en kreeg vervolgens de spreekwoordelijke deksel op zijn neus.

 

 

Bij de meisjes is de winnaar nog niet bekend. Selma Bertholee verloor al snel haar partij. Ondertussen speelde Louise Vanderstappen tegen Jan Casur. Lange tijd stond Louise onder druk en uiteindelijk kon ze een nederlaag niet meer verhinderen.

De andere 2 meisjes, Janne Allaart en Guuske Kouwenhoven speelden tegen elkaar. Janne won en komt daarmee gelijk met Louise en Selma. Het blijft dus spannend tot laatste ronde.

Groep E ronde 5

 

Jessie Mang zorgde voor de verrassing van deze ronde. Ze slaagde er in de op papier sterker geachte Daniel Kudlicka te verslaan.

Lucas Nguyen won op zijn beurt van Benjamin Faybish. Dankzij een aftrekaanval won hij in 1 klap een pion en de kwaliteit. Het was meteen gebeurd. Een bittere pil voor Benjamin aangezien hij tot 1 van de favorieten behoorde.

Ook voor Inken Meijerink verliep de ronde niet optimaal. Nadat ze een mat-in-3 over het hoofd had gezien, verloor ze de partij uiteindelijk nog.

 

Shakverdian - Hoentjen

In de partij tussen William Shakverdian en Noud Hoentjen (zie foto) besliste Noud de partij door zijn tegenstander mat te zetten (Dc2)

Koploper Toval wist opnieuw overtuigend te winnen. Morgen speelt hij tegen Nguyen en KAN hij een ronde voor het einde al kampioen worden.

Als allerlaatste waren Onno Elgersma en Ruben Kollner klaar. Een ware marathonpartij waarbij de spelers in een gelijkstaand eindspel waren beland. Onno wist toch nog winstkansen te creeren en sleepte het punt binnen.


Groep F ronde 5

 

Deze ronde mocht Selma op bord 1 spelen. Dit was voor haar blijkbaar de eerste keer, want terwijl iedereen al begonnen was, was zij nog op zoek naar haar bord (zie foto). Helaas was voor haar Luuk van Steenhoven een maatje te groot.

Van de concurrentie wisten alleen Daniel Kutchoukov en Constantijn Beukema aan te haken bij de koploper.

 

 

Op het laatste bord wist Guuske Kouwenhoven haar eerste punt binnen te halen door Wessel Mol te verslaan

Ook Kasper Bleeker had geluk. Hij won reglementair.  Zijn tegenstander deed tot 2 maal toe een onreglementaire zet, waardoor de wedstrijdleider niets anders kon doen dan Kasper tot winnaar verklaren.

Morgen is het de dag van de waarheid voor Daniel Kutchoukov. Dan moet hij tegen Luuk en zal er gewonnen moeten worden als hij kampioen wil worden....

Groep E ronde 4

David Toval wint al gauw een stuk tegen Daniel Kudlicka, maar levert deze even later weer in om vervolgens in een gewonnen pionneneindspel te komen.

Broer Marek speelt op het bord ernaast tegen Mika Rutjens. Deze strijd gaat lang gelijk op. Uiteindelijk weet Marek een klein voordeeltje toch nog in winst om te zetten en houdt daarmee zicht op de koppositie.

De andere grote favoriet, Benjamin Faybish wist al snel een  pionnetje af te snoepen van Victor Muntean. Ondanks het grote ratingverschil wist Victor het remise te houden.

 

Kollner - BijvankOok in de partij tussen Ruben Kollner en Kylian Bijvank bleef het rustig. Hoewel zijn kapsel anders doet vermoeden, werd het geen wilde partij. Kalmpjes werden alle stukken afgeruild en werd er besloten tot remise.

In de onderste regionen wist Laura Decruyenaere haar eerste punt binnen te halen ten koste van Tess Van Randtwijk. Ook Matthijs van Borren en William Shakverdian besloten tot remise en zijn van de hatelijke 0 af.

 

 

Groep F, Ronde 4

De gebroeders Van Der Noordaa

Opvallend deze ronde is het duel tussen de tweelingbroers Joost en Niek Van der Noordaa. Zal het een salonremise worden of zal er toch bloed gaan vloeien?

Het is niet bekend of het een eeneiige of tweeeiige tweeling is, maar we weten nu wel dat Niek de sterkste van de 2 is.

 

 

 

Casur - BertholeeSelma Bertholee speelde weer een puike partij en won zonder al te veel moeite haar partij.

Hier door blijft ze in het kielzog van de koplopers.

In de topper tussen Luuk van Steenhoven en Constantijn Beukema, blunderde de zwartspeler.

Hij gaf een volle toren kado en kon kort daarna opgeven. Luuk staat nu alleen aan kop met een vol punt voorsprong op de nummer 2.

Groep E ronde 3

Hugo Eijkelkamp is als een van de eersten klaar.  Zijn commentaar was "Ja ik kan ook niet ALLES winnen he" en hij spoedde zich naar het zwembad.

In de partij tussen Sara Martinez en Kelvin Kanne vliegen de stukken (soms letterlijk) van het bord. Sara kan een paard van haar tegenstander insluiten , maar ziet het niet.

Mika Rutjens - Inken Meijerink

Mika Rutjens offert zijn dame voor een paard en , maar het is maar de vraag of het genoeg is. Zijn tegenstander lijkt de aanval redelijk makkelijk te parreren, maar maakt toch ergens een fout. Mika wint alsnog.

In de partij tussen Alex Karpetov en Mihnea Vlad hebben beide spelers alleen nog maar 3 pionnen. Het lijkt er sterk op dat dit remise gaat worden, maar uiteindelijk weet Mihnea dit toch nog te winnen.

Op de topborden weet David Toval een pion te winnen tgen Liqin Lu en kort  daarna nog eens een stuk.

Daniel Kudlicka speelt een sterke partij aan bord 2. Hij offert een paard en als zijn tegenstander het offer aanneemt gaat het mat. Helaas voor hem doorziet zijn tegenstander dit en het wordt remise. Ook zijn broer aan bord 3 komt niet verder dan remise.

David Toval is de enige met 100% score en de vraag is wie hem tegen gaat houden.....


Groep F ronde 3

Selma Bertholee speelt zo als gewoonlijk met oorkleppen op. Het blijkt goed te werken , want binnen het kwartier huppelt ze vrolijk naar de arbiter om te vertellen dat ze gewonnen heeft.

Dat er ook lange partijen gespeeld worden blijkt wel uit de partij tussen Victor en Guuske op bord 9. Ze hebben het 1e notitieblaadje met hierogliefen vol en vragen de arbiter om een nieuw blaadje.

Neisingh - Allaart

Janne Allaart kon haar goede start helaas niet doorzetten en verloor van Nils Neisingh.

Luuk van Steenhoven speelde daarintegen weer een sterke partij. Zijn tegenstander kon mat niet meer ontwijken. Hiermee heeft hij nu 3 uit 3!

Constantijn Beukema speelt op bord 1 en lijkt goed te beginnen aan zijn partij.. Hij verliest echter de kwaliteit en het ziet er somber voor hem uit. Maar dan trekt hij de trukendoos open en weet met een slimme paardvork de kwaliteit weer terug te winnen en vervolgens het pionneneindspel te winnen.

Constantijn en Luuk mogen in de volgende ronde uitmaken wie de koploper gaat worden....

Groep E ronde 2

Wederom een redelijk makkelijke overwinning voor David Toval. In een afwikkeling ziet zijn tegenstander stukverlies over het hoofd en moet uiteindelijk de strijd staken.

Op bord 3 speelt Lu tegen Nguyen

Lu tegen Nguyen

Nguyen ruilt zijn dame voor 2 torens. Lu's dame blijkt toch sterker te zijn en wint de partij. Morgen mag hij spelen tegen Toval!

In de partij Kanne - Muntean won de zwartspeler een pion, maar door de ongelijke lopers leek het er sterk op dat deze partij in remise zou eindigen. Zwart won echter nog een pion en dat bleek genoeg te zijn voor de overwinning.

Er zijn nu nog 6 mensen met 100% score.


Groep F ronde 2

Op bord 1 wist Kasper Bleeker voor een verrassing te zorgen.

Vanderstappen - Bleeker

De witspeelster moest lijdzaam toekijken hoe haar loper op a3 werd ingesloten. Materiaalverlies was niet meer te vermijden en ze gaf even later dan ook op.


Daniel Kutchoukov stond op bord 2 erg goed. Hij bouwde de druk met zwart goed op en alles leek in kannen en kruiken te zijn, maar door een vork  verloor hij een volle toren en even later de partij.

Ook Luuk van Steenhoven en Constantijn Beukema wisten hun partijen te winnen. Hierdoor zijn er nu nog 4 spelers met 2 uit 2.

Groep E ronde 1

Klokslag 13.00 uur begonnen (bijna) alle deelnemers aan hun eerste ronde. Blijkbaar was nog niet iedereen zich er van bewust dat we om 13.00 zouden beginnen.

Bij de E-groep mocht op bord 1 Mihnea Vlad al meteen aantreden tegen de grote favoriet David Toval. David liet meteen zien waarom hij als 1e geplaatst is:

Op bord 2 ziet Hugo dat hij een tegenstander treft die niet uit Nederland komt. Voor de zekerheid vraagt hij nog even aan zijn vader wat schaakmat in het Engels is. Helaas bleek dit voor hem niet nodig te zijn.

Verder waren er nog geen bijzondere uitslagen,


Groep F ronde 1

Bij de F-groep speelde de nummer 1 , Miguel Ange Garceran Wang  tegen Janne Allaart. Miguel offerde een pion, maar Janne boodt dapper weerstand en wist zodoende de aanval van haar tegenstander tegen te houden. De partij eindigde verrassend in remise .

Verder waren er ook hier geen schokkende uitslagen.

We gaan ons op maken voor de 2e ronde!