De loting heeft uitgewezen dat er geïnterviewd mag worden aan het zevende bord van de E groep. Sara Martinez uit Wageningen en Kelvin Kanne uit Vleuten hebben beiden uit de eerste twee partijen één punt gehaald. Voor Kelvin is het de eerste keer dat hij aan het ONJK meedoet. Hij is hier samen met zijn zus Santi, die meespeelt in de C groep, en zijn ouders. Natuurlijk werd ook de hond niet vergeten.

Ze hebben een trekkershut gehuurd op een camping in delden, waar ook clubgenoot Lucas Vervoort verblijft. Sara is voor de tweede keer in Borne en verblijft samen met haar zus Anna, die meespeelt in de D groep, en haar moeder in een hotel in Hengelo. Haar vader heeft ze hierheen gebracht en heeft nu thuis het rijk alleen.

Sara heeft leren schaken van haar moeder en meerdere trainers, zowel in Wageningen als in Arnhem, hebben aan haar schaakontwikkeling bijgedragen. Op dit moment krijgt ze les van Tjerk Sminia. Ook heeft ze les (gehad) van o.a. Jeroen van Onzen, Erwin Oorebeek en Stefan Kuipers. Kelvin heeft het schaken niet van zijn ouders geleerd maar op school, waar schaakmeester-p (Pieter Jan Mellegers) de schaaklessen verzorgde. Op dit moment krijgt hij op de club les van Bas van Es. Ook krijgt hij privéles bij Bas thuis. Zowel Sara als Kelvin zijn bezig met stap 4.

Naast het schaken gaat Kelvin graag zwemmen, als er tenminste tijd voor is, want hij moet ook naar pianoles. Sara speelt dwarsfluit. Beiden lijkt het niet zo’n goed idee om samen muziek te gaan spelen. Ze denken dat piano en dwarsfluit samen niet goed zullen klinken. Verder doet Sara aan judo en binnenkort gaat ze ook beginnen met paardrijden. Op school vind ze rekenen het leukst.

 

Sara zou graag winnen van Magnus Carlsen, want als je van de wereldkampioen wint dat kun je zelf wereldkampioen worden. Voor Kelvin ligt dat anders. Hij zou graag nog een keer winnen van Lucas Nguyen (waar Sara in de eerste ronde tegen speelde) omdat hij al vaak tegen Lucas gespeeld heeft en meestal verliest. Eén troost voor Kelvin, ook de interviewer kon niet winnen van Lucas!