Mihi Vlad is naar Nederland gekomen toen hij vier jaar oud was. Daarvoor woonde hij in Roemenië. Nu in Haarlem waar hij lid is van ChessCool. Daar krijgt hij training van Ad Gorissen. Afwisselend behandelen ze onderwerpen uit stap 3+, 4, 4+, 3 vooruitdenken en 4 vooruitdenken. Hij speelt in de laatste ronde tegen zijn clubgenoot Stella Honkoop die in Assendelft woont. Zij doet op de club stap 3+ en stap 3 vooruitdenken. Samen volgens ze ook nog de stertraining die gegeven wordt door Sietske Greeuw.

Stella gaat elke maandag korfballen en ook soms schaken bij de club in haar woonplaats. Op vrijdag gaat ze naar de clubavond van ChessCool. Mihi speelt basketbal en doet aan breakdance. Soms gaat doet hij op woensdag mee aan de freerun. Op de andere dagen houdt hij van computeren en ook speelt hij met loombandjes. Zijn trampoline staat niet in de tuin maar op een groot veld. Alle kinderen van de straat mogen daarop spelen. De trampoline van Stella stond wel in de tuin, maar is nu verkocht. Daardoor is er meer plaats om te voetballen. Toch is het wel jammer dat de trampoline er niet meer is.

Stella heeft leren schaken van haar vader. Haar broers Mark (C groep) en Gilian (D groep) doen ook mee aan het toernooi. Haar moeder probeert ook te leren schaken. Zij oefent met stap 2. Ook Mihi heeft leren schaken van zijn vader, maar die is niet zo goed. Zijn moeder kan helemaal niet schaken. Omdat Mihi thuis enigst kind is heeft hij geen broers en zussen die meedoen aan het toernooi.

Deze week verblijven ze op de camping, maar niet op dezelfde. Mihi heeft zijn tent opgezet op camping Mooi Delden. De Caravan van Stella staat bij camping Molke. Daar zit ook Luuk van Steenoven, maar over hem later meer.

Stella zou het liefst hebben dat haar moeder aardappelschijfjes met wortel en worst klaarmaakt. Bij Mihi is zuurkool met gehakt favoriet. Ook de volgens Mihi Roemeense Boeuf salade is erg lekker. Daar zit veel mayonaise en biefstuk in .

Stella wil graag haar juf leren schaken en ze denkt dat de juf wel heel goed kan worden. Mihi wil graag tegen zijn moeder schaken, maar dan moet hij het haar eerst leren. Beiden willen ze graag winnen van hun clubgenoot Luuk van Steenoven. Dat is een goede vriend van Mihi en bovendien een goede schaker. Stella heeft al een keer van hem gewonnen maar zou dat graag nog eens over doen.