Bord 13 - dag 4

Deze rubriek zet elke dag twee spelers in het zonnetje die normaal niet in de schijnwerpers staan. Op Bord 13 zitten altijd aardige en interessante spelers. Dit keer is dat ook weer zo, met een schaker uit de buurt van Utrecht en een speler die lid is van twee schaakclubs, en nog wel uit verschillende landen (Nederland en België).

De spelers

Donderdag 6 augustus 2015 begint de tweede helft van het toernooi. De jongste groepen zijn nu gecombineerd. In de combinatie-FGH-groep spelen op bord 13 Wietse Duursma van Jeugdschaakclub Magnus uit Leidsche Rijn (bij Utrecht) en Sven de Putter, die lid is van schaakclub De Drie Torens uit Gent (België) en ook van Schaakclub Terneuzen. 

Hoe ging jullie partij?

Wietse: “Goed. Ik opende met e4, wat ik meestal speel.”

Sven:  “Ik had zwart en antwoordde met e5. Ik won.”

Wietse: “Ik had de kans om Sven mat te zetten, maar helaas was hij me net voor.”

Wanneer leerden jullie schaken?

Wietse: “Op mijn zevende, van mijn vader. Dat was twee jaar geleden. Daarna werd ik ook lid van jeugdschaakclub Magnus in Leidsche Rijn.”

Sven:  “Ik leerde schaken op mijn zesde. Eerst leerde ik het van mijn oma, en toen verder van mijn vader. Ook op school leerden we schaken. Onze school De Oude Vaart werd ook schoolschaakkampioen van Zeeland. Ik werd eerst lid van Schaakclub Terneuzen en toen van De Drie Torens in Gent.”

Is dit je eerste ONJK?

Wietse: “Voor mij wel.”  Sven: “Voor mij is het de tweede keer.”

Waar logeren jullie?

Wietse:  “Wij zitten met onze vouwwagen op de Camping Mooi Delden. Dat is een leuke camping met allemaal dieren en met een zwembad ernaast. Er zijn meer ONJK-schakers, bijvoorbeeld Luuk.”

Sven: “Wij zitten met heel schakend Zeeland en België in Rijssen. We zijn met meer dan 25 mensen, en het is erg leuk.”

Welke hobby’s hebben jullie nog meer?

Wietse:  “Ik heb als grootste hobby spelletjes spelen. Ik heb ITP, maar ik doe verder aan judo en ik zit op scouting.”

Sven:  “Ik schaak en ik voetbal bij de Terneuzense Boys.”

                     (interview door Jos Damen, foto´s door Anja Campmans (CC/BY-SA)