Groep D, ronde 2

Dinsdagochtend 9:21. Terwijl de EF/GH-spelers er een sport van maken om zo snel mogelijk klaar te zijn, zijn alle D-spelers nog aan het spelen. Tenminste, dat is als ik het uitslagenformulier mag geloven. We hebben vandaag een jarige in ons midden: Job Segers is 11 geworden! (Een jarige Job dus ;)) Dit wordt natuurlijk gevierd met slingers, ballonnen en een verjaardagslied. 

De Jarige Job!

En na het zingen mochten de handen worden geschud, de klok worden ingedrukt en mocht de witspeler zijn of haar eerste zet spelen. En terwijl ik aan het nadenken ben over een goeie vervolgzin, wordt de eerste uitslag al ingeleverd: meneer Wouters heeft gewonnen van Ivo Wiedema.

Aan de topborden wordt er flink gezwoegd en gezweet. Op bord 1 mag Robin de Rooij het opnemen tegen Jasper Beukema. Robin probeert zijn beste pokerface op te zetten en er kan zelfs een klein lachje vanaf als hij zijn zet uitvoert, maar Jasper reageert daar koeltjes op en noteert gewoon de zet. Benieuwd wat daar de uitslag zal zijn.

Op bord 3 spelen Joppe Kroon en de Spaanse Alex Maria Oproae. Joppe heeft zijn sweater maar aangedaan, zou hij zulke coole zetten spelen dat hij het er koud van krijgt? Alex krijgt het er in ieder geval niet zo koud van; hij loopt 'gewoon' in zijn Catalunya-shirt rond. Zou hij uit Catalonië komen of is hij fan van FC Barcelona, of misschien wel allebei?

Op bord 19 speelt Piet-Hein Droogh met zwart tegen Meri Bahadoer. Piet-Hein is 12 jaar en komt uit Baarn. Zijn hobby's zijn, naast schaken, voetballen en buiten spelen. Hij is het meest trots op de derde plek op het NK voor E-teams in Mierlo. Hij hoopt ooit een keer Daniël Dijkstra, ook een speler van SV Baarn, te verslaan. In ieder geval is het Piet-Hein gelukt om deze ronde van Meri te winnen: na wat pionnen en een kwaliteit opgesnoept te hebben, konden zijn pionnen ineens naar de overkant rennen. Grappige kanttekening bij deze partij is dat beide spelers met meer tijd eindigden dan waarmee ze begonnen: Meri had nog 45 minuten en Piet-Hein 49!

Om het verslag even mooi af te ronden wil ik jullie graag de partij tussen Sebastiaan Janse en Tomas Steenman laten zien. Een echte Wild Western-partij waarbij de zwarte koning het bord over gejaagd wordt door de witte stukken.