Groep D, ronde 5

Volgens de weersvoorspelling zal het vandaag een aantal graden koeler zijn dan de afgelopen twee dagen. Fijn, want dan is het ook in het gebouw niet zo warm. Zou het koelere weer ook bevoordelijk zijn voor de kwaliteit van de wedstrijden?

Vandaag hebben we wederom een jarige: Justus van Klaveren is 11 geworden! Dit moest natuurlijk weer gevierd worden voordat we met de wedstrijd begonnen.

De jarige Justus van Klaveren

Deze ronde hebben we weer een meisje aan de topborden! Iris Schelleman mag het met zwart opnemen tegen Ruben Bourgonjen. Iris speelt tot nu toe een goed toernooi met 3 uit 4; alleen Ivo Warmerdam heeft tot nu toe van haar weten te winnen. In de partij tegen Ruben gaat het lange tijd gelijk op, Ruben probeert een aanval op te zetten maar Iris weet deze handig te pareren en snoept ondertussen ook nog even een pionnetje mee. In het eindspel, waarbij beide spelers nog twee lopers en een toren en Iris een pion meer heeft, ruilen ze af tot een ongelijk lopereindspel en er wordt remise afgesproken. De volgende ronde zien we Iris en Ruben terug aan de topborden!

Iris Schelleman

Op bord 23 spelen deze ronde Izzad Nasirov en Dominique Kroon. Dominique is morgen jarig (alweer een jarige! Wat een feest wat een feest) en wordt dan 12 jaar. Ze is deze zomer op schaakkamp naar Saint-Lô geweest en heeft met haar vriendinnen op een jacht in Friesland gevaren. Dominique is goed in cupcakes maken: ze heeft recentelijk een cupcakewedstrijd gewonnen! Later wil ze graag architect of modeontwerpster worden, maar eerst wil ze met haar vriendinnen als bijbaan in een bakkerij gaan werken. In deze ronde weet Dominique handig gebruik te maken van de zwakheden van de stelling van zwart, en na een paar foutjes van Izzad kan Dominique het punt bijschrijven.

Wederom was het deze ronde zo dat het meerendeel van de partijen door wit gewonnen werd. En wederom weet Jasper Beukema de perfecte score vast te houden: hij wint in 38 zetten van Colin Wouters. Tot de volgende ronde iedereen!

Voordat ik helemaal het bericht afrond, wil ik jullie nog even vragen of je, als je een mooie, spannende of opmerkelijke partij gespeeld hebt, dat even tegen mij (Nadia Bloemendaal) of Jan Hummel (de wedstrijdleider van de D) te zeggen, of op je notatieformulier te vermelden. Dan kan ik je partij misschien wel in het verslag verwerken!