Groep D, ronde 12

De allerlaatste dag is (eindelijk?) aangebroken. Gisteren was ik een beetje in de bonen, want ik dacht dat Jasper nog niet officieel kampioen was. Maar vanochtend werd ik even terecht gecorrigeerd met de opmerking dat onderling resultaat als eerste telt, dus mocht Sjoerd (die nu 9 uit 11 heeft) vandaag zijn partijen winnen en Jasper (die 11 uit 11 heeft) allebei de partijen verliezen, dan zou Jasper alsnog kampioen zijn omdat hij in de zevende ronde van Sjoerd gewonnen heeft. Dus Jasper: van harte gefeliciteerd met je kampioenschap, maak er vandaag nog even een mooie laatste dag van! Verder vandaag beginnen we niet met een jarige, want het verjaardagsfestijn is met de verjaardag van Harm Jan gisteren tot een einde gekomen. Het begon al bijna standaard prik te worden ;) Vandaag kunnen we nog wel een zinderende eindstrijd verwachten om de plaatsen 2 en 3 en het meisjeskampioenschap: deze ochtend spelen Iris Schelleman en Sjoerd van Roon op bord 2 tegen elkaar en op bord 3 Olivier Verheyen tegen Lars de Haas. Sjoerd heeft 9 punten en Olivier 8,5, maar achter hen staat Iris met 7.5 punt. 

Op bord 7 vandaag Joppe Kroon - Mick van Randtwijk. Mick komt uit Apeldoorn en is 11 jaar. Hij vindt het leuk om te schaken, te judoën en te mountainbiken. Later wil hij graag kok worden van een eigen restaurant, en daarbij wil hij een boerderij zodat hij zijn eigen groenten kan verbouwen voor zijn restaurant. Mick is een aantal jaar geleden kampioen geworden bij de F, hier is hij dan ook best trots op. Joppe is 10 en is het broertje van Dominique Kroon. Hij wil later profvoetballer worden, en dan het liefste net zo goed als Messi. Hij heeft deze vakantie meegedaan in Saint-Lô en is met vriendjes gaan zwemmen in Sportiom in Den Bosch. Joppe is er trots op dat hij, terwijl hij ziek was, op het NK E zijn partij toch 108 zetten volgehouden heeft! In de partij tussen de beide heren durft Mick het aan om de pion op h5 te pakken, waarna Joppe helemaal over de zwarte stelling heen walst. Joppe mag in de laatste ronde aantreden op bord 3 tegen de Belgische Olivier.

Mick van Randtwijk

Op het bord naast hen spelen Colin Wouters en Joppe Visch. Colin begon sterk aan het toernooi met 3.5 uit 4, maar toen verloor hij van de sterke spelers Jasper Beukema en Iris Schelleman en nu draait Colin goed mee in de subtop met 6.5 uit 11. Colin is op vakantie geweest naar Spanje en heeft daarnaast nog zoveel gedaan dat hij de interviewster wil sparen en het maar samenvat met 'teveel om op te noemen'. Later ziet Colin zichzelf wel als profvoetballer of schaakgrootmeester. Deze ronde won Joppe van Colin, dus we kunnen wel stellen dat het een goeie ronde was voor de Joppes in de groep.

Colin Wouters

Dan nog graag even jullie aandacht voor een leuke partij die plaatsvond op bord 12. Tomas Steenman achter de witte stukken joeg de koning van Annelies zijn kant op, en door vervolgens behendig met zijn stukken om te gaan wist Tomas de koning te vangen in een matnet. Kijk en huiver zelf:

 

Annelies Vitharana

 

In het algemeen klassement is Jasper Beukema dus al kampioen. Bij de meiden is het nu zeer spannend aan het worden, want Giselle Fransen zit Iris Schelleman inmiddels op de hielen; Giselle heeft 7 punten en Iris 7.5! Pas in de laatste ronde zal dus de ontknoping van deze spannende race volgen.