Groep EF/GH - ronde 13

Het is spannend!

Het kan nog alle kanten op voor de titelkandidaten in beide groepen. We gaan proberen zo goed mogelijk live te verslaan.

Al snel druppelen de eerste uitslagen binnen, maar dan vooral aan de lagere borden. Alle kinderen krijgen een vaantje en een lotnummer. Na de prijsuitreiking vindt er een loterij plaats en alle kinderen in de EF/GH groep krijgen een prijsje. Eva van Harten wint van Diego Kaersenhout en komt daarmee voorlopig op gelijke hoogte met Arjuna Bertholee. Arjuna heeft in de tweede ronde gewonnen van Eva, dus Eva heeft geen kans om meisjeskampioen te worden.

We hebben de eerste kampioen! Miguel Angel Garceran Wang wint zijn partij tegen Jochem Schoppen terwijl zijn laatste belager Daniel Kutchoukov verliest. Miguel Angel is kampioen geworden van de GH-groep.

Meer uitslagen rollen binnen. Alisha Warnaar boekt een belangrijke overwinning tegen Daniel Kudlicka. Zij staat nu een half punt voor op Arjuna die nog met haar partij tegen Rembrandt Bruil bezig is. Arjuna staat een stuk achter en heeft 20 minuten minder tijd op de klok. Dat wordt nog lastig voor Arjuna. Een andere kanshebber bij de EF-meisjes is Circe Janse. Zij speelt tegen Onno Elgersma, die net de zwarte dame heeft verbannen van het bord. Onno staat nu een dame tegen toren voor en het ziet er naar uit dat hij dit niet meer uit handen gaat geven. Luttele momenten later wordt het wedstrijdbriefje ingeleverd (1-0).

Siem van Dael komt aan de wedstrijdtafel en hij lijkt dik tevreden met de remise die hij zojuist heeft bereikt tegen Gilian Honkoop. En dan hebben we weer een nieuwe kampioen: Alisha Warnaar wordt kampioen bij de EF-meisjes doordat Arjuna zojuist haar partij verloren heeft. 

De beslissing in de EF-groep! Nathaniel Fabish heeft zojuist gewonnen van Tommy Tran en kan niet meer worden ingehaald. De manier waarop hij dat doet is weer in grootse stijl.

Wit staat een stuk voor, maar erg gezond staat hij niet. Hoe gaat hij de matdreiging op b1 pareren? Tommy kiest voor 28. Pcd3 en gaat raakt al snel verstrikt in een prachtig matnet. Misschien had hij nog 28. Ld3 kunnen proberen, maar het is niet duidelijk of dat wel afdoende was geweest. Wat een manier voor Nathaniel om met zo'n mat dit toernooi te beëindigen...

Voor broer Benjamin gaat het toernooi als een nachtkaars uit. Na verliesbeurten in de 11e en 12e ronde verliest hij ook de laatste ronde, dit keer van Lucas Nguyen. Lucas is zichtbaar blij en bij het verlaten van de zaal gaan de armen in de lucht. 

Jonas Hilwerda wint zijn partij tegen Thijmen Bourgonjen

De zaal is zo goed als verlaten als Jonas Hilwerda zijn partij tegen Thijmen Bourgonjen wint. Daarmee stelt Jonas de ongedeelde tweede plaats veilig.