Bord 13, ronde 8

Tijdens dit toernooi zullen we in de EF/GH-groep een paar keer een dubbel interview houden met de spelers die op bord 13 hebben gespeeld (of daarbij in de buurt). Vandaag is het de beurt aan Daan Hubers en Raaf Mestrom.

 

Daan Hubers
Daan Hubers Raaf Mestrom

 

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie?

Daan: "Ik ben Daan Hubers en ik ben 9."

Raaf: "Ik ben Raaf Mestrom en ik ben ook 9."

 

Waar komen jullie vandaan?

Daan: "Ik kom uit Deurne. Ik weet niet zo goed bij welke grote plaats dat ligt. Oh ja, bij Eindhoven."

Raaf: "Ik kom uit Haarlem en dat ligt dicht bij Amsterdam."

 

Bij welke club schaken jullie?

Daan: "Ik schaak bij ehm eh ergens in Deurne. FC Deurne volgens mij."

Raaf: "Ik schaak bij Chesschool."

 

In welke stap zitten jullie?

Daan: "Ik zit in stap 2+. Dat vind ik leuk want soms leer je er wel veel van. Er staan leuke dingetjes in. Soms heb je er geen zin in en dan staan er allemaal saaie dingen in."

Raaf: "Ik zit in stap 3. Ik vind het wel leuk maar ook wel lastig. Ik vind de plaatjes die erbij staan heel leuk. Ik vind het ook wel eens saai want dan is het te gemakkelijk en ik houd juist van moeilijk."

 

Hoe ging jullie partij?

Daan: "Het ging bij mij niet zo goed want ik gaf eerst mijn dame weg. Toen wilde ik aanvallen met mijn paarden maar dat ging ook niet zo goed. Toen ging Raaf proberen mij mat te zetten met twee torens en een paard. "

Raaf: "Dat klopt. Ik ging de hele tijd stapje voor stapje vooruit met de torens zodat hij met zijn koning steeds een stapje achteruit. En toen ging ik ik met mijn toren achter mijn paard en ik zette mijn paard weg en toen was het mat "

Daan: “Maar mijn koning kon eerst nog wel een paar keer ontsnappen! Uiteindelijk natuurlijk niet meer...”

 

Wat vinden jullie leuk aan dit toernooi?

Raaf: "Dat er ook heel veel activiteiten zijn. Het schaken is ook wel lekker rustig. Ik vind schaken ook al heel leuk, dus."

Daan: "Ik vind schaken heel erg leuk.Je kan hier rustig leuk tegen moeilijke tegenstanders spelen. Je moet natuurlijk wel heel erg je best doen want het is soms best wel moeilijk vind ik."

 

Wat doen jullie eigenlijk als je klaar bent met spelen?

Daan: "Ik doe meestal ehm. Ik ga dan naar de analysezaal of naar buiten om te spelen met Constantijn of in mijn eentje. Ik kende Constantijn al voor dit toernooi van andere toernooien. We krijgen ook samen les van Anne Haast. "

Raaf: "Dan ga ik naar het voetbalveld. Andere keren ga ik bij mijn vader zitten en dan lees ik strips."

 

Waar overnachten jullie?

Daan: "Ehm. Dat weet ik niet. Ergens op een camping niet ver rijden hier vandaan. We slapen in een huisje en dat is best leuk. Het is klein maar er is een Xbox en een digeridoo en dat is echt heel leuk!"

Raaf: "Wij slapen in een soort van boerderij. Soms hebben we wel last van de koeienmest als we buiten eten. De koeien staan aan de overkant in de wei. We hebben ook een trampoline, een basketbalnet, een dartboard, een voetbaltafel, een pingpongtafel. "

Verslaggever:  “is het het paradijs of zo?”

Raaf: “Nee hoor, gewoon een tuin. In de tuin kun je ook voetballen. Er zijn ook andere mensen bij ons in het huisje en die kinderen doen ook mee aan dit toernooi.”

Daan: “Jij hebt twee broers, toch?”

Raaf: “Nee, één broer en één zus. Mijn broer heet Wolf en die speelt in de A-groep. Terwijl hij nog maar 11 is! Mijn zus heet Sterre en die speelt in de C-groep.

Daan: "Ik heb één zus die heet Jana, maar die kan niet schaken."

 

 

Wat zijn jullie hobby’s, behalve schaken?

Raaf: "Voetballen, basketballen, badmintonnen, pingpongen."

Daan: "Voetballen en schaken!" [zegt Daan heel gedecideerd, red.]

 

Laatste vraag: stel je gaat alleen naar een onbewoond eiland. Wat zou je dan meenemen?

Daan: "EEN RADIO!! Om muziek te kunnen luisteren. En een koffer vol met spullen om te overleven. En gas zodat ik naar de ruimte kan."

Verslaggever: “Wat ga je met dat gas doen dan?”

Daan: “Dat doe ik in een tank!”

Verslaggever: “...”

Raaf: "Ik zou een privé-jet meenemen met allemaal spullen om een tent te bouwen, een trampoline en alles wat bij ons in de tuin staat zou ik meenemen. Voordat ik ga zou ik een vliegbewijs kopen. "

Daan: “Ik zou ook een raket meenemen!”

Raaf: “Ik zou ook allemaal prutsspullen meenemen, zoals van die rare boeken ...”

Daan: “Zoals Roodkapje?

Raaf: “Ha ha ha. Ik zou ook de films van Indiana Jones meenemen. Verder zou ik het niet weten.

Daan: “Schoenen?”

Raaf: “Nou, ik zou een zwembroek meenemen. Ik weet wel hoe je van een haai af moet komen. Dan moet je in zijn ogen prikken en dan heel hard wegzwemmen. Ik zou ook een tank meenemen en een onderzeeër.”

 

Dank jullie wel en veel plezier met dit toernooi!