A-groep, ronde 8: Max nog maar een half punt voorsprong en Annelies meisjeskampioen

Ronde 8 begon deze keer zonder bord 17, dankzij de afwezigheid van Robin Wooter en Michael van der Voorden. Hierdoor mocht Arjen Bel, die het gehele toernooi op bord 17 speelde, op het 16e bord spelen. Dit bracht Arjen gelijk succes, hij won een stuk tegen Yannic Husers en uiteindelijk de partij, zijn eerste punt!

Max speelde tegen Joris Kokje de gehele partij op de winst, maar kon er niet doorheen komen. Op het eind ging Max hier zelfs te ver in, waardoor Joris gewonnen kwam te staan. Joris bood echter remise aan; Max komt goed weg!

43. Pxd6! Dxd6 44. Txh4 hier bood Joris remise aan, waarna Max opgelucht zal zijn. Zwart heeft een stuk voor twee pionnen, maar de zwarte koning is erg onveilig. Een gemiste kans!

Op het 2e bord won Thomas Mollema van Jasper Beukema, waardoor Thomas Max op een half punt nadert. Thomas won een pion en deze werd in het eindspel beslissend.

Jasper Zwirs blunderde in mindere stelling een stuk weg tegen Renzo Finkenflugel, jammer voor Jasper, die hiermee zijn kansen op een goede klassering verspeeld.

Dimitrios Loutragotis miste de winst, of in ieder geval remise, tegen Zyon.

22. Txe6! Dxe6 23. Txh7+ Kg8 24. Dh5 de pointe van de combinatie g6 25. Dh6? Th8+ Kf7 26. Dh7+ Ke8 27. Pc5 gaf wit een goede aanval 25. … Df6 26. Lg5 Tf7 een sterke verdediging van Zyon, de aanval van wit is weg en staat materiaal achter.

Wessel Bragaar won van Maarten Smit met een aftrekaanval, waarmee zijn stelling instortte. Rik Suurmond won van Mathijs Dubbeldam nadat hij een toren won.

Annelies Cuvelier speelde remise tegen Erwin Kalle terwijl Xadya verloor van Frank van Hoorn met een koningsaanval.

28. … Txh3+! 29. Lxh3 Dh4 30. Kg2 e2 ontneemt het laatste vluchtveld en het is mat op de volgende zet.

Dat betekend dat Annelies beste meisje is in de A-groep! Ze staat 1,5 punt voor op Xadya en is dus niet meer in te halen.

 

Annelies Cuvelier, meisjes kampioen

Morgen de beslissing, Max aan kop met een half punt voor op Thomas. Morgen dus het laatste verslag en interviews met de kampioenen.