Groep B - ronde 3

Miniatuurtje

Wegens onvoorziene omstandigheden kan de vaste B-reporter niet aanwezig zijn bij de derde ronde. U zult het dus met een invaller moeten doen.

Dat betekent wel dat er deze ronde een oud-ONJK-winnaar minder aanwezig is in de het verslaggeversteam. Bovendien is de invaller niet zeker of er nu wel partijfragmenten op de site komen, hij heeft namelijk geen schaakprogramma op zijn laptop staan. In voorgaande jaren was deze invaller veelal actief als verslaggever in de D-categorie, toen schreef hij bij voorkeur over thema's als het kleurenscala van de frisdrankflesjes. Mocht dit verslag daardoor te kinderlijk overkomen, alvast excuses!

Dat er dit jaar een nieuwe hoofdwedstrijdleider is maakt overigens weinig verschil. Het openingspraatje aan het begin van de ronde is nog even saai als voorgaande jaren. De telefoons moeten nog altijd uit staan en de belangrijkste mededeling was dat het nog steeds mogelijk is om je op te geven voor het voetbaltoernooi van aanstaande donderdag.

In de ABC-zaal is het stiller dan in de zaal waar de jongere jeugd speelt. Je hoort hier zelfs de stoelen kraken! Dat betekent dus dat er stevig wordt nagedacht, maar dat het ook wel leuk zou zijn als er andere stoelen komen.

De doping lijkt dit jaar vooral te bestaan uit flesjes water. Hoewel sommige andere flesjes waarschijnlijk vakkundig verstopt zijn in de tassen die naast het bord staan. Of zit er gewoon iets in het water?

Bob de Wit is deze ronde de eerste die wint. Als de invalreporter na een half uur komt kijken heeft hij een paard meer in het toreneindspel. Net op dat moment is het mat in 3 en dat laat Tijmen Hofstra zich verder niet meer bewijzen.

Siem van Dael mag nog meespelen in de E-groep maar wilde het hogerop proberen, en dus schreef hij zich in voor de B. Op de dag van de toernooistart wilde hij dit nog wijzigen naar de A-groep, maar dat was de wedstrijdleiding te veel werk. Vandaag mag hij het eventjes aan het eerste bord proberen. Eventjes inderdaad want de partij is snel voorbij: tegenstander Bas de Feijter mist een tussenzet en Siem houdt een extra stuk over. Tijd voor beiden om snel naar huis te gaan dus en Siem staat op 3 uit 3.

Daarmee is Siem alleen leider want aan het tweede bord werd door Max Kanbier en Rolf Korstjens zonder al te veel strijd tot remise besloten. Ook remise werd het aan het derde bord. Quinten Ramacker keek echter verschrikt op toen hij de zaal in liep en merkte op dat hij wel erg veranderd was. Op zijn stoel zat namelijk Iris Schelleman, die een gezellig praatje hield met Quintens tegenstandster Lydia Dubbeldam. In de partij werd fel gevochten om het centrum, maar net toen daar de vrijpionnen waren gecreëerd werd besloten het punt te delen.

Tot slot nog het miniatuurtje van bord 1: