Groep D, ronde 4

De tweede ronde van vandaag! Hopelijk zijn de spelers die in de eerste ronde nog half aan het slapen waren nu wakker geworden en kunnen zij ook gaan knallen :-) De vorige ronde is er een kopgroep met 5 spelers ontstaan, en door de Zwitserse indeling worden zij deze ronde tegen elkaar ingedeeld. Hierdoor zullen er weer een aantal perfect scores gaan sneuvelen en zal de kopgroep alleen maar kleiner worden. Let the games begin!

De topborden van de vierde ronde

Deze ronde moet Jonas Hilwerda "zijn" bord 1 even afstaan, hij zit deze ronde op bord 3. Op bord 1 vinden we nu Gilian Honkoop en Dries Wedda. Gilian won de vorige ronde nog vrij eenvoudig van Levi Nies, en Dries wist van Sam van Dongen te winnen. Op bord 2 zitten Mick van Randtwijk en Rembrandt Bruil, die elkaar kennen vanuit de OSBO, en op bord 3 speelt Tim Grutter tegen Jonas Hilwerda.

Een andere indeling die wel even het vermelden waard is, is de wedstrijd Job-Job. Op bord 12 speelt Job Segers met wit tegen Job Emans. Ik ben benieuwd welke Job zal winnen! (Of zullen ze de vrede tekenen?) 

Job Segers - Job Emans

De liveborden geven een handige sneak peak van wat er allemaal gebeurt in de zaal. Zo zijn, na twee uur spelen, 3 van de 4 topborden nog bezig - op bord 1 heeft Dries handig gebruik kunnen maken van de niet zo handige manier hoe Gilian zijn stukken neerzette, en zo de wedstrijd kunnen winnen. Maar, as we speak, valt ook de uitslag bij de wedstrijd Tim - Jonas. Tim deed nog zijn uiterste best om er een patje uit te kunnen halen, maar Jonas wist er slim voor te zorgen dat hij veilig zijn pionnetje naar de overkant kon brengen en zo zijn 100%-score te kunnen handhaven. 

Terwijl ik aan de wedstrijdtafel zit te werken aan dit verslag, komen Quinten Salomons en Marios Loutragotis hun uitslag doorgeven: Quinten heeft gewonnen. Dit was ook wel een beetje te verwachten aangezien er bijna 1000 punten verschil is tussen Quinten en Marios, maar desalniettemin een knappe prestatie van Quinten :-) Marios speelt dit ONJK onder de Griekse vlag, maar hij woont al twee jaar in Nederland, in het pittoreske Westerbeek welteverstaan. Marios' ouders zijn allebei Grieks, maar in de twee jaar dat Marios nu hier woont heeft hij al een aardig woordje Nederlands leren praten (petje af!!). Marios heeft leren schaken van zijn broers, die hij op een dag nog hoopt te verslaan, en nu speelt hij bij Het Kasteel in Wijchen. Quinten woont in Leiden en schaakt bij S.V. Leiderdorp. Hij zit nog op de basisschool, maar hij weet nu al heel zeker wat hij wil worden: hij heeft eens drie lesjes natuurkunde gehad en dat vindt hij zo leuk dat hij nu professor in de natuurkunde wil worden! Quinten is wel eens vierde geworden op het NK in Waalwijk, en hier is hij heel trots op aangezien hij veel lager geplaatst stond. 

 Marios Loutragotis

Quinten Salomons

Volgens het livebord hebben Mick van Randtwijk en Rembrandt Bruil er een zeer spannende wedstrijd van gemaakt, want dit is wat er geregistreerd is:

Ik weet niet of ik nou meteen zou opgeven als wit 1.h3 speelt ;-)

Jonas en Dries Wedda hadden dus al gewonnen, en aan dit rijtje kan nu ook Mick van Randtwijk toegevoegd worden. Hij heeft denk ik wel op een mooiere manier gewonnen dan 1.h3 :-) Direct achter deze mannen is de andere Dries te vinden: Dries van Malder heeft als enige nu 3.5 punt. De volgende ronde krijgen we dus twee Driesen aan de topborden! 

Bij de dames is er een kleine verandering in leiderschap opgetreden: Pascalle Monteny heeft, door haar winstpartij deze ronde en de verliespartij van Annelies, de gele trui overgenomen van de Belgische speelster. Anna Martinez, Annelies en Robin staan op 2.5 punt dus die hebben Pascalle nog goed in het vizier. De komende rondes worden spannend!