Verslag EFGH Ronde 2

Op bord 1 speelde Wahe Boghossian tegen David Toval. Wahe vroeg alvast van te voren voor de zekerheid aan de arbiter wat 'aanraken is zetten' in het Duits nou eigenlijk was. Alleen maar voor het geval dat. De arbiter begon met een lange "uhhhh...." en legde uit dat dat vast niet ter sprake zou komen.

Gedurende de partij won zwart een pion en leek gemakkelijk te winnen. Wahe zag echter nog een sterke zet over het hoofd. Als hij geen 58.Td1, maar Tf8! had gespeeld had er nog remise ingezeten.

Constantijn Beukema speelde tegen Selma Bertholee. Opvallend detail is dat de witspeler exact 2 dagen ouder is dan Selma. In de partij wist de witspeler het minimale leeftijdsverschil uit te drukken in een klein stellingsvoordeeltje. Na een Schotse opening waarmee beiden  klaarblijkelijk bekend waren, was het Constantijn die het volle punt binnenhaalde.

Sara Martinez en Victor Muntean gingen ook als een speer. Na een half uur spelen haalde Sara al weer nieuwe notatiebiljetten aangezien ze al bijna 60 zetten hadden gedaan!

 

Jet de Zoeten wist haar stunt van vanmorgen niet te herhalen. Ze verloor haar dame, won vervolgens de dame van haar tegenstander, maar moest uiteindelijk toch toekijken hoe haar tegenstander de partij uitmaakte.

De speler met waarschijnlijk de langste naam, Miguel Ange Garceran Wang, was als 1 van de laatste klaar. In een eindspel waarin zijn tegenstander een paard meer had, wist hij alle pionnen weg te happen en er zo toch nog remise van te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura eet nog maar een brood(je) terwijl Marthijn zijn tegenstander probeert bang te maken met de opdruk WARNING!! En nu op naar het voetbaltoernooi!