Verslag EFGH Ronde 4

20 minuten later dan gepland konden we vanmiddag dan eindelijk beginnen aan de 4e ronde. Jamie Thai nam het op tegen Joppe Allaart.Het was eigenlijk meer praten dan schaken. Joppe probeerde een herdersmat te krijgen, maar op het juiste moment vroeg Jamie "Ga je me nu mat zetten op f7?". Joppe zei "Nee hoor". Jamie stak hier een stokje voor en wist alle dreigingen te parreren. Uiteindelijk wist hij de partij te winnen en heeft hij nu een prima 50% score.

 

Stella Honkoop speelde een hele spannende partij. Ze offerde eerst haar eigen dame om vervolgens d.m.v. een kleine combinatie de dame van haar tegenstander te winnen. Het pakte echter anders uit en ze bleef een stuk achter.

Op bord 24 kon Lucas Hesse zijn stelling niet langer aanzien en riep iets tegen zijn tegenstander. Zijn tegenstander, Guuske Kouwenhoven, verstond er helemaal niets van en besloot de arbiter er maar bij te halen. Het commentaar van Lucas was "Ich habe aufgegeben".

Op bord 1 wist Onno Elgersma dit keer niet te winnen. Zijn torens raakten in de knel en in paniek vond hij niet de beste voortzetting en besloot hij de kwaliteit te geven. Genoeg compensatie kreeg hij er echter niet voor en verloor na 48 zetten.

Medekoploper Luuk van Steenoven leek lange tijd af te koersen op 4 uit 4. Hij overspeelde zijn hand en verloor een toren. Hij gaf meteen op. De andere koplopers op bord 3 speelden remise, waardoor er nu nog maar 2 zijn met een 100% score: Benjamin Faybish en Kelvin Kanne.