Verslag EFGH Ronde 7

Klokslag 12 uur begonnen de matadoren aan de laatste ronde. Eva was bijna als eerste klaar. Ze had echter 1 probleempje. Ze wilde een pion promoveren , maar de torens en dame stonden nog op het bord. Gelukkig vond verslaggever Jarno nog ergens een dame en kon Eva de partij uitmaken.

Aan kop bij de meisjes gaat Kimmily Tran. Zij had een half puntje voorsprong op haar vrouwelijke concurrenten en zou bij winst in de laatste ronde op Liqin Lu kampioene zijn. Het liep echter anders. Liqin was een maatje te groot en Kimmily moest na lang spelen opgeven.

Nina de Putter (op de foto in het blauw) en Janne Allaart wisten hun partij wel te winnen en gingen op de valreep Kimmily voorbij. Hierdoor is op weerstandspunten Nina de Putter kampioen geworden bij de meisjes in de EFGH groep.

Van de koplopers waren Victor en Kylian als eerste klaar. In een echte aanvalspartij was het Victor die zijn tegenstander sloopte.

 

links:

Muntean - Bijvank

rechts:

Faybish - Beukema

 

Benjamin Faybish won van Constantijn Beukema:

 

Lucas Nguyen speelde een goede partij tegen Onno Elgersma. Ondanks ernstige buikkrampen kreeg Lucas toch nog een gewonnen stelling. Hij kon echter niet de winnende voortzetting vinden en maakte remise. Benjamin en Victor kwamen daarmee uit op een score van 6 uit 7.

Uiteindelijk bleek dat Benjamin Faybish de meeste weerstandspunten had en kampioen is van de EFGH groep.