Groep G, ronde 7

In deze groep is het makkelijk. Yichen Han heeft een voorsprong die niet meer te overbruggen is. Toch wil hij nog wel even zijn best doen want 100% scoren op een toernooi is natuurlijk altijd leuk. Al snel dirigeert hij zijn stukken naar voren, en dat levert damewinst op. Daarna was het niet moeilijk meer.

De strijd om de meisjestitel was een stuk spannender. De ronde begon met Lyne Bruggink als koploopster. Zij werd op een half punt gevolgd door Eline Roebers, Kimmily Tran en Stella Honkoop. Omdat geen van deze dames tegen elkaar speelden hadden ook Eva Molanus en Mei Jing Garceran Wang nog een kansje op de titel. Dat kansje vervloog toen Kimmily haar partij tegen Florian Molanus winnend wist af te sluiten, waarmee ze op 4,5 punt komt.

Omdat Eline en Lyne niet wisten te winnen mag Kimmily zich kampioene noemen, hoewel Stella nog op gelijke hoogte kan komen door de langste partij van de dag in winst om te zetten. Kimmily won de onderlinge partij tegen Stella.

Groep H, ronde 7:

De H groep begon vanochtend met één koploper die 1,5 punt voorstond op de rest. Helaas ging het vandaag niet zo goed voor Lars Rutjens. In de laatste ronde ging de dame van Jet de Zoeten op avontuur. Het zou een mooi avontuur worden want al snel werd Lars mat gezet. Hiermee eindigen beide spelers op 5 punten. Jet is meisjeskampioene geworden met deze score.

Voor de algehele titel is het misschien ook net genoeg, maar dat hangt van de partij aan bord 2 af. Aan het laatste bord vinden we Sander Hilwerda en Nathan Tiggelaar terug. De zetten vliegen over het bord en aan het eind van de partij hebben beide spelers meer dan 50 minuten over. De eerste slag was voor Sander die een toren won. Wie de eerste slag wint, wint niet altijd de oorlog zo bleek. De broers van beide spelers vinden we ergens aan het eerste bord terug. Jonas, de broer van Sander in de D groep. Joas, de broer van Nathan in de G groep.

Remise aanbieden. Hoe doe je dat? Tom van Egmond deed dat door zijn hand uit te steken en het woord “remise” uit te spreken. Zijn tegenstander Ibrahim Ali Khidiyev uit Azerbaijan begreep het niet goed en dacht dat Tom opgaf. De wedstrijdleider besliste doorspelen en niet veel later had Ibrahim gewonnen.

Aan het tweede bord gaat de strijd tussen Jesse van Dongen en Thomas Kutchoukov lange tijd gelijk op. Er worden veel stukken geruild maar nadat Jesse de h-lijn opent kan hij mat forceren. Zo komt Jesse net als Lars en Jet op 5 punten. Weerstandspunten mogen beslissen wie de titel wint.