De interviewer heeft besloten om deze ronde het interview ook echt te laten plaatsvinden met de spelers van bord 13. Daar vinden we Kobus Michielsen uit Leuven en Noud Hoentjen uit Den Bosch. Gisteren speelden ze ook al tegen elkaar, maar dat was met omgekeerde kleuren. Kobus is een beetje nerveus, want in het eerste toernooi heeft hij niet zo goed gespeeld vindt hij zelf. Wel won hij gisteren van Noud.

 

Ook vandaag won Kobus, die schaakt bij de Dolle Toren in Leuven. Daar krijgt hij les van Rein Verstraeten. Na de zomer gaat Kobus beginnen met stap 6. Stap 5 heeft hij in twee weken doorgewerkt. Hij heeft schaken geleerd op school waar Rein Verstraeten les kwam geven. Daarna is Kobus naar de club gegaan.

Noud heeft leren schaken van zijn vader. Toen hij de regels had geleerd is hij naar HMC Calder gegaan. Daar kreeg hij in het begin les van Ben. Nu is Luuk zijn leraar. Na de zomer gaat Noud naar stap 4. Samen met ongeveer 10 andere kinderen verblijft hij in het schaakkamp van HMC, dat begeleid wordt door Luuk, Tony en Elke. Elke avond kookt Elke en Noud hoopt dat er nog eens pizza op tafel komt. Vooral de Hawaii heeft zijn voorkeur. Vanavond zit dat er niet in. Er zullen pannenkoeken worden gebakken.

Kobus zit met zijn ouders, zus Lies die in de D speelt, en broertje Wiebe die over enkele jaren misschien ook mee gaat doen in een huisje in Ootmarsum. Daar zitten voor zover Kobus weet geen andere schakers in de buurt. Het liefst eet Kobus lasagne, maar vanavond zal er gebarbecued worden.

Als Kobus niet schaakt zit hij veel te spelen met de tablet of met zijn legorobot. Ook is hij naar de circussschool geweest. Daar leerde hij onder andere eenwieleren, steltlopen en jongleren. Noud speelt piano en ook voetbalt hij bij RKVV Wilhelmina in zijn woonplaats.

Graag zou Noud nog een keer winnen van zijn opa, maar dat zal helaas nooit meer gebeuren want opa wandelt niet meer over deze aarde. Ook wil hij graag een keer winnen van Kobus. Daar heeft hij namelijk twee keer van verloren. Kobus heeft de scalp van zijn trainer Rein Verstraeten op zijn verlanglijstje staan.