Resultaten en eindstanden

In 2010 heeft het Euro Chess Tournament voor het laatst plaatsgevonden in het Sportcentrum van de Universiteit Twente.

Continue Reading

Winnaars 2010 zijn gehuldigd

Ongeveer een kwartier later dan gepland, is de huldiging van de winnaars van het Euro Chess Tournament begonnen. De voorzitter van Stichting Caïssa, de heer Wim Arns opende door iedereen hartelijk te bedanken voor de sportieve week. Lennart Ootes kreeg als eerste het woord, om de Mr. en Ms. Enschede prijzen uit te delen (resp. Nick Beijerinck en Nilofar Sekandar). Daarna was het de beurt aan Monique Stam (KNSB) die iedereen en de organisatie specifiek bedankte. De laatste spreker voordat de prijsuitreiking echt begon, was de heer Anne Flierman, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.

De prijzen werden uitgereikt door de heer Flierman, waarbij dhr. Arns de namen voorlas. Alle winnaars werden op stoelen gezet, van klein naar groot.

Het toernooi wordt volgend jaar gehouden van 1 tot en met 6 augustus 2011. De organisatie gaat heel hard op zoek naar een nieuwe lokatie in de regio Twente!

Winnaars 2010
Groep Algemeen Open Kampioen Meisjes Open Kampioen
F-groep Nathaniel Faybish Uliya Heydarova
E-groep Anna Maia Kazarian Anna Maia Kazarian
D-groep Nicola Capone Maaike Keetman
C-groep Stijn Gieben
Anna Styazhkina
B-groep Zyon Kollen Evie Warmelink
A-groep Etienne Goudriaan Kristianne Tempelman
Young Masters Valentin Iotov

Volledige eindstanden kun je vinden door in het menu boven op de naam van de gewenste groep te klikken.

Het bulletin van zaterdag zal alleen in digitale vorm verschijnen. In de loop van zondag 15 augustus zal deze op de site worden geplaatst.

Interview with Valentin Iotov

Right after they finished their game, tournament winner Valentin Iotov, Floris van Assendelft and your reporter (Merijn van Delft) had a nice conversation about the course of the tournament and chess in general.

Continue Reading

Workshop Beachvolleybal

Een balletje overspelen in de zon, met een zweefduik lekker zacht terechtkomen in het zand. Bij de workshop beachvolleybal leer je hoe je al spelend kunt genieten van zon en zand. Om 18.00 uur verzamelen voor het Sportcentrum, terugkomst 20.30 uur. Kosten: geen. Inschrijven kan nog tot 12.00 uur bij het Infopunt.

ECT/ONJK te volgen via diverse sites

Koning mat in de linker benedenhoek! Zo heet het artikel van Herman Grooten over het Euro Chess Tournament. op Schaaksite. Op diverse site wordt aandacht besteed aan het schaaktoernooi.

http://schaaksite.nl/page.php?id=1076

Krantenartikelen gezocht

Het komt voor dat in een plaatselijke huis-aan-huis uitgave aandacht wordt besteed aan een lokale schaakheld(in) die meedoet aan het ONJK in het verre Twente. Dat zijn nu net de krantenartikelen die de organisatie van het ECT/ONJK zoekt voor haar jaarlijkse persmap. Een kopie van zo'n krantenartikel mag u sturen naar de organisatie van het ECT/ONJK.