Groep E ronde 2

Wachten op je tegenstander...

Op dag twee van het ONJK ging voor groep E om 9:00 uur de tweede ronde van start. Direct aan het begin ontstond lichte paniek... Bijna alle handen bij de digitale borden gingen omhoog.... De klokken deden het niet. Gelukkig werd dit probleem snel opgelost en kon ronde twee echt beginnen.

 

Voor Stella aan bord 10 begon de partij met wachten. Tegenspeelster Selma had zich nog niet gemeld. Terwijl de klok voor Selma doortikte, keek Stella wat om zich heen. Dan toch liever de spanning van een echte partij. Gelukkig schoof Selma, met nog 29 minuten op de klok alsnog aan. Ondertussen was er ook al een partij afgelopen. Op bord 12 won Joost van Roos. Stella kon het tijdvoordeel niet in voordeel op bord 10 omzetten. Misschien toch uit de concentratie geraakt door het wachten? Selma won al snel kwaliteit en met nog 30 minuten op de klok zette ze mat met dame en pion. Toch maar eens vragen waarom Selma zo laat was. 'Had je je verslapen?''Nee, dat geloof ik niet, alles ging gewoon wat langzamer vanochtend...' Misschien morgen dan ook maar wat later beginnen...

 

Aan bord twee werd een spannende partij gespeeld door Constantijn (w) en Veronique (z). Lange tijd ging het gelijk op. In de eindfase stond wit een kwaliteit voor maar winst was op dat moment zeker nog niet vanzelfsprekend. Nadat Constantijn een pion kon laten promoveren was de partij gespeeld en zette hij mat met loper en dame.

  

Met uitzondering van bord 4 waren inmiddels alle partijen van groep E in ronde twee gespeeld. Op bord 4 was een schaakthriller gaande tussen Youri (w) en Duncan (z). In het eindspel had Duncan nog 2 pionnen en een toren op het bord tegen Youri  5 pionnen. De witte pionnen werden door Duncan vakkundig opgeruimd... Wit dreigde echter met één van zijn laatste twee pionnen te promoveren. Door steeds schaak te geven met de toren, werd dat gevaar even afgewend. Toen wit toch wist te promoveren tot dame, verloor hij  daarbij wel zijn laatste pion. Zwart wist de partij vervolgens met Toren en pion tegen dame uit te spelen.