FGH ronde 6

Ben Westinga speelt tegen Sophia Jonkman. Ben heeft al snel door een mooie aanval een voorsprong van een paard en een pion en weet dit ook snel uit te bereiden tot een overwinning.
 
 
Romayn Brandsma heeft een kleine voorsprong op Eline Roebers, maar de partij blijft gedurende lange tijd gelijk op gaan. Nadenkend besluit Eline met welk stuk ze moet slaan en dan...
 
 
Eline valt aan! Romayn heeft nu zijn loper gepend staan en dan komt Eline met haar loper van de koningskant aanvliegen. Romayn slaat met zijn dame, dan wordt er geruild, verliest Romayn zijn dame en dan geeft hij het op. Het was anders ook mat geweest op de volgende zet.
 
Yichen staat voor op Felix. Maar Felix staat dreigender op het bord. Ineens worden er peilsnel stukken geslagen. Felix denkt even een voorstand te behalen maar vooralsnog behoudt Yichen het voordeel. Felix blijft stukken willen ruilen.
 
 
Yichen doet zijn best om de situatie zo ingewikkeld mogelijk te houden. Felix zorgt dat hij niet mat achter de paaltjes komt te staan. Net op tijd, want Yichen gaat in de aanval. Zeruilen torens af en Yichen gaat zijn koning bij de aanval betrekken. Zo weet Yichen een toren te winnen voor zijn paard. Nu heeft Yichens toren vrij spel. 
 
Yichen blijft aanvallend spelen en probeert teeen pion  promoveren. Maar Felix steekt hier een stokje voor en weet de promotie te stoppen. Echter zet Yichen de laatste pion van Felix vast en dan kan Felix de volgende promotie niet stoppen. Niet veel later is het mat.