FGH ronde 8

Tussen Lauri Maris en Dana Faybish zie je op het bord nog een gelijke stand. Dana neemt rustig de tijd om de stelling te analyseren en de kleine foutjes van Lauri terecht te wijzen. Wiebelend op haar stoel denkt Lauri na over wat ze wil doen als Dana met haar stukken te ver naar voren gaat dwint ook Lauri haar om weer terug te gaan. Zoekend naar een opening buigt Dana zich over het bord. Weer die loper maar een stapje terug. Nog een stapje. Ondertussen schuift Lauri haar pionnen naar voren.
 
 
Dan geeft Dana een stuk weg. Het lijkt voor Lauri dan makkelijk om te winnen, maar ook zij laat zich een pion ontglippen. Dana doet haar uiterste best om haar achterstand in te halen. Dana leunt zo ver over het bord dat ik me afvraag of ze de toren, die volgens mij voor haar achter haar ellebogen is verdwenen, nog kan zien.
 
Berekenend steekt Lauri haar hand uit en denkt: Moet ik mijn dame zetten? Nee. Ze trekt haar hand weer terug. Zo gaat ze over de stukken heen, telkens net niet aanrakend tot ze zo uiteindelijk bij haar paard terecht komt. Dan gaat het, ondanks Lauri's voorsprong gelijk op. De dames worden van het bord geslagen. Nu moeten de dames achter het bord het werk verrichten. 
 
En dat doen ze.
 
Lauri zet schaak na schaak in een poging om haar voorsprong te vergroten. Ze jaagt Dana op en zet haar op mooie wijze mat ..