FGH 2 - ronde 4

Mandy Zheng speelt tegen Tim Warnaar. Tim staat voor, en zijn voorsprong behoudend vordert de partij. Dan, terwijl ik helaas bij een andere partij sta te kijken wint Mandy ineens van Tim. Een onverwachte uitslag.
 
 
Joppe Allaart mag deze partij gelukkig wel spelen. Hij speelt tegen Eline Roebers en het gaat gelijk op. Beiden proberen de pionnen te promoveren en helaas voor Joppe lukt Eline dat sneller. Een beetje onverschillig promoveert ze haar tweede pion tot toren in plaats van dame, meer heeft ze ook niet nodig. Ze zet Joppe mat.
 
 
Ondertussen wordt er vanaf de tribune door Eva Molanus toegekeken naar haar tweelingbroer Florian. Ik vraag haar of het leuk is om toe te kijken. Ze vertelt dat ze het niet leuk vindt om toe te kijken, maar ze was naar haar broer op zoek en wist niet dat hij nog bezig was.
 
 
Vervolgens vraag ik naar haar eerste ronde, toen moest Eva het tegen Florian opnemen. Dit vond ze niet leuk. Ze vindt het niet erg om te verliezen van andere spelers, maar om te verliezen van haar broer vindt ze toch stom. Ze vertelt ook dat ze twee andere lange partijen heeft gespeeld en die heeft verloren. Dit vindt ze niet erg. 
 
 
Tot slot vertelt ze dat haar broer het punt ook nodig had, want ze denkt zelf geen kanshebber te zijn voor een hoge klassering.