FGH 2 - ronde 8

Jinwen Bao speelt tegen Eline Roebers. Twee toppers tegen elkaar. Met enkel hun lopers en pionen ziet het er voor geen van beiden gewonnen uit. Het ziet er naar uit dat dit remise wordt. Jinwen heeft, als hij remise speelt 6,5 punten. Dat betekent dat als Karl en Alla geen remise spelen hij tweede staat. Anders staan Alla Karl en Jinwen gezamelijk op de eerste plaats.
 
 
Ondertussen gaat het ook tussen Alla en Karl gelijk op.
 
Iets later heeft Jinwen remise gekregen tegen Eline. Nu wordt voor hem de partij tussen Alla en Karl intressant. Hij wil graag kijken, maar omdat hij klaar is mag dat niet. Karl heeft een voorsprong van een loper. Met deze extra loper kan hij Alla's pionnen rustig van het bord opruimen terwijl hij zijn eigen pionnen behoudt. Karl offert een pion. Alla weet dat ze verloren heeft maar laat Karl nog wel netjes mat zetten.
 
 
Yilling Liu en Manasvita Basa zijn het nog aan het uitvechten op het bord. Manasvita staat iets voor en probeert haar laatste twee pionnen aan de overkant te krijgen. Yilling weert zich dapper. Dan weet Manasvita haar een-na-laatste pion door Yilling's verdediging te krijgen. Een extra dame wordt voor Yilling's verdediging te veel en ze verliest.
 
 
Lucas Hesse en Tom van Egmond doen hun eigen vorm van marthon-schaak! Een van de twee doet een zet, dan rent diegene alle borden langs en dan komt hij terug voor de volgende zet. Lucas lijkt meer gewend te zijn aan marathons lopen dan Tom. Zonder last te hebben van uitputting haalt hij de eerste plek binnen. En ik maar denken dat schaken een denksport was.