Bord 13 - dag 1

Deze rubriek zet elke dag de spelers van de partij op Bord 13 in het zonnetje. Daarmee worden de spelers op dat bord ook eens in de schijnwerper gezet. Maandag 3 augustus 2015 was Bord 13 van de E-groep aan de beurt. Toevallig was dat een internationaal bord: met Timo Reck van de Schaakvereniging Die Schachfüchse uit Kempen (Duitsland) en Mats de Jong van De Cirkel uit Ede. Voor allebei is het de eerste keer op het ONJK.

Hoe ging jullie partij?

Mats: Timo opende met e4. Het was best een leuke partij, en ik won.

Timo: Ik verloor, maar het ging best wel aardig.

Hoe lang schaken jullie al?

Mats: Ik schaak vanaf mijn zesde jaar, in groep 2.Ik heb schaken geleerd van mijn vader en van mijn oom Peter. Daarna ben ik doorgegaaan bij De Cirkel.

Timo: Sinds mijn achtste jaar, nu twee jaar geleden. Ik heb het op school geleerd, verder van mijn kameraden uit de klas, en later bij de schaakvereniging Die Schachfüchse in Kempen.

Hoe zijn jullie hier?

Mats: ik ben hier met mijn moeder en broertje Quint. We zitten in een Bed & Breakfast in de buurt. Quint heeft ook meegedaan met de Nationale Pupillendag (NK-H).

Timo: We zitten met een hele groep van Die Schachfüchse in het Natuurvriendenhuis Krikkenhaar, hier in de omgeving.

Hebben jullie nog meer hobby's?

Mats: Ik voetbal ook (en ik ben fan van Ajax), maar schaken is wel echt mijn grootste hobby. Ik heb al aardig wat bekers gewonnen.

Timo: Zeilen is een andere hobby van me, dat vind ik ook erg leuk.

(Interview: Jos Damen; foto: Anja Campmans, CC-BY-SA)