Bord 13 - dag 5

Deze rubriek laat twee spelers van een willekeurig Bord 13 van het ONJK-toernooi zien. Vandaag (vrijdag 7 augustus 2015) koos het lot de D-groep, waar aan Bord 13 twee Nederlandse  spelers zaten.

De spelers

De twee schakers zijn Marek Kudlicka, die met de zwarte stukken speelt, en Koen Langerak met wit. Marek komt uit Rotterdam en is lid van Schoolschaakvereniging Klim-Op. Koen is lid van schaakclub HMC Den Bosch.

Hoe ging jullie partij?

Koen:  “Dit was een van de leukste partijen die ik ooit speelde. Het duurde vrij lang (twee uur), ging ongeveer gelijk op en we hebben allebei goed gespeeld. Remise is terecht.”

Marek:  “Ik vond het ook een leuke partij. Koen bood op een gegeven moment remise aan, maar toen stond ik iets beter en dacht ik dat ik misschien nog kon winnen. Aan het eind van de partij stond ik een beetje beter, maar op een gegeven moment zat er niet veel meer in. Toen bood ik remise aan.”

Wanneer leerden jullie schaken?

Koen:  “Ongeveer drie jaar geleden. Ik ben nu 11 jaar. Ik leerde het van mijn vader. Op een gegeven moment werd er schaakles op school gegeven, en via de trainer ben ik toen bij HMC gaan schaken.” 

Marek:  “Ik ben ook 11. Ik leerde bijna vier jaar geleden op school schaken. Ik en mijn broer waren de besten van de groep. Dolf Meijer is op school onze trainer.”

Is dit jullie eerste ONJK?

Koen:  “Voor mij is het de derde keer”.  Marek:  “Dit is ook mijn derde ONJK.”

Waar logeren jullie?

Koen:  “Ons gezin staat –zonder moeder- met andere schakers van HMC op Natuurcamping Krikkenhaar. We komen meestal met de fiets naar de speelzaal.”

Marek:  “We zaten in een huisje van Landal, met mijn twee broers,  zus en moeder. De laatste nacht zitten we in een soort hotel.”

Welke hobby’s hebben jullie nog meer?

Koen:  “Ik zit op de scouting. En ik vind het leuk om te voetballen en te gamen.”

Marek:  “Ik voetbal bij SV Ommoord. Ik voetbal ook veel buiten met vrienden. En ik hou van gamen.”

(interview Jos Damen, foto Anja Campmans, CC-BY-SA-4.0)