Bord 13 - dag 4

Deze rubriek zet elke dag de spelers van de partij op Bord 13 in een willekeurige groep in het zonnetje. Daarmee worden de deelnemers aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap die niet in de top meedoen maar wel leuke partijen spelen, ook in de schijnwerpers gezet.

In deze zesde ronde in de C-groep speelden op bord 13 een jongen en een meisje tegen elkaar: Stefan Vleming en Linet Boghossian. Wat rating betreft waren ze ongeveer tegen elkaar opgewassen.

Hoe ging jullie partij?

Linet: Voor mij niet erg goed. In het begin ging het wel gelijk op.
Stefan: Dat klopt. Ik opende met dame-gambiet, maar dat nam ze niet aan. Het ging gelijk op tot Linet een foutje maakte.

Wanneer hebben jullie schaken geleerd?

Linet: Toen ik 9 jaar was, dus zo’n 4 jaar geleden. Mijn vader leerde me schaken. We hebben een Armeense achternaam (Boghossian) en mijn vader heeft in Iran gewoond. We wonen in Hengelo, en ik ben lid van schaakclub Minerva. Mijn broertje Wahe doet ook mee met het ONJK, ook in groep C!
Stefan: Ik heb 7 jaar geleden schaken geleerd van mijn vader, toen ik 7 jaar oud was. Drie jaar geleden ben ik lid geworden van schaakclub De Stormpionnen in Leiden.

Is dit jullie eerste ONJK?

Linet & Stefan: We doen allebei voor de derde keer mee met het ONJK.

Waar logeren jullie?

Linet: Gewoon lekker thuis in Hengelo.
Stefan: Wij logeren bij oma en grootvader in De Lutte (gemeente Losser). Clubgenootje Kuba die in de D-groep speelt slaapt daar ook.

Wat hebben jullie nog meer voor hobby’s?

Linet: Ik kijk films op TV, en misschien ga ik ook nog op hockey.
Stefan: Ik doe aan atletiek.

Jos Damen (foto: Dirk-Jan Berghuis)