Groep A - ronde 3

Na de middagronde hebben we nog 1 speler aan kop; Casper Schoppen. Zyon en Adriaan kwamen beide niet tot winnen, Adriaan kwam zelfs nog flink in de problemen tegen Igor Damen, maar laatstgenoemde koos voor eeuwig schaak.

Igor heeft zojuist zijn pion geofferd op c4, en kiest hier voor eeuwig schaak met 26. … Pf4+ na 27. gxf4 gaat wit mat of verliest hij zijn dame na 27. … Lxf3+ 28. Kxf3 (of 28. Pxf3 Dxc4) Dg4#.

Igor heeft in plaats van eeuwig schaak een sterke voortzetten met 26. … Lxf3!+. Weer kan er niet genomen worden met het paard; 27. Kxf3 Dg4+ 28. Kg2 h4! zwart heeft een pion minder maar een sterke aanval, bijvoorbeeld na 29. f3? Pf4+ 30. Kh1 hxg3! en wit gaat mat. Een gemiste kans voor Igor.

Ricardo en Zyon hielden elkaar in evenwicht in een gecompliceerde partij.

De manier waarop Casper de leiding pakte was erg professioneel. Na de opening wist hij licht voordeel te krijgen tegen Daniel Zevenhuizen en drukte hem langzaam van het bord. Een partij die zeker de moeite waard is om na te spelen!

Yme Brantjes wist al snel Robin Wooter te verschalken.

 

De laatste zet van wit was 13. Pd4? Pg4! wint een stuk, wit gaf gelijk op.

Yme Brantjes

Kasper Wiegers en Jouke Bakker hielden elkaar in evenwicht. Kasper had de hele partij voordeel, maar Jouke verdedigde taai.

Morgen staat het duel Zyon tegen Casper op het programma.