Groep A - ronde 8

Zyon gaat de laatste dag in als koploper, met 6,5 uit 8 gaat hij alleen aan de leiding. Hij wist zich goed te herstellen van zijn nederlaag vanmorgen.

Zyon speelde op bord 2 tegen de sterk spelende Jouke Bakker. Zyon stond na de opening al beter en won toen Jouke blunderde.

23. h4 Dxd5?? 24. Tc8! Jouke verliest zijn dame of toren en geeft op.

 

Ricardo en Adriaan, voor deze ronde medekoploper met Zyon, deelden de punten op het eerste bord. Ricardo speelde het dame-eindspel met een pion meer waarna Adriaan eeuwig schaak moest houden.

Patrick Wenninger won met wat geluk van Maarten Smit. In een dame-eindspel met een pion minder wist Patrick een vrijpion te creëren, door een misrekening van Maarten wist deze te promoveren.

Daniël Zevenhuizen won, net als vanmorgen, met een mooie combinatie.

Daniël heeft zijn stukken hier goed staan en de zwarte stelling is een bende. 25. Ph5! Dg6 26. Txe5 Dxh5 27. f4 Ph3+ de enige manier om geen stuk te verliezen 28. Lxh3 Dxh3 29. Tg5 en zwart wordt mat gezet.

Daniël Zevenhuizen

Een andere Daniel, Daniel Borkent, liet zich trucen door Joris Geene.

25. … Txc3! 26. Txc3 Pxe2+ 27. Dxe2 Dd4+ en wit blijft een stuk achter.

Bent Schleipfenbauer en Tobias Dreisler, beide een Duitse naam; het zijn een Nederlander en een Deen, speelden tot half 7 voordat ze de punten deelden. In de eindstelling kan Bent er nog voor kiezen om een eindspel te spelen met een kwaliteit meer, maar vond dit naar eigen zeggen te link.

Casper Schoppen ging tegen beter weten in remise uit de weg, wat resulteerde in een verliezend eindspel, wat Kevin Nguyen knap uittikte.

Filip Boe Olsen won knap van Kasper Wiegers, net als Yannic Husers van Wolf Mestrom.

Zyon gaat de laatste ronde in als koploper, met een half punt voorsprong op Adriaan en Ricardo. Gaat Zyon zijn titel verdedigen of komt er nog een verrassing?