Groep EF/GH - ronde 2

De redacteuren van het ONJK 2013 hebben "achter de schermen" een primeur. Vorig jaar zijn we voor het eerst in de geschiedenis van het ONJK overgestapt van een geprint bulletin naar het internet. Daardoor zijn we veel beter in staat om "op het nieuws" te zitten. Dat is leuk voor iedereen met laptops en tablets op de tribunes, maar ook voor de thuisblijvers. De primeur dit jaar is dat de redacteuren hun stukken rechtstreeks mogen plaatsen in Joomla, dat het het systeem waarmee je teksten op internet kunt plaatsen. Voor ons redacteuren is dat soms nog wel even wennen. Daarom kan het voorkomen dat je in het verslag soms nog eens tekst door een foto ziet lopen, of dat het ook na 5 pogingen niet lukt om een partij goed te publiceren. Je moet je voorstellen dat we werken in een soort WordPerfect 4.2 (40+ ers weten wat ik bedoel) en een deel van de tijd moet je het onderwaterscherm écht gebruiken. Tot zover het kijkje in de keuken.

Voor de redacteuren is het altijd leuk om feedback te krijgen op wat ze schrijven. Dat kan gaan over wat er geschreven is, maar het mogen ook suggesties zijn. Zo werden wij gisteravond door één van de ouders gemaild via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. om vandaag toch vooral een bord 13 rubriek te publiceren. Waarom dat is, dat zal in de loop van dinsdagochtend duidelijk worden...

Terug naar het toernooi. Er is er één jarig... en het is Job Segers die in groep D speelt. Nadat we met z'n allen even een liedje hebben gezongen voor Job, kunnen de klokken worden aangezet en gaat het echt beginnen. En het is niet te geloven, maar vandaag is Timo Luiten alwéér als eerste klaar. Gisteren verloor hij een miniatuurtje, en gelukkig voor hem heeft hij vandaag meer succes. Ongetwijfeld een ingestudeerde mat in 8?

Tofiq Israfilov heeft zijn partij gewonnen tegen Hendrik Donders. In beschaafd Engels komt hij dat melden bij de wedstrijdtafel. In beschaafd Engels komt hij dat melden bij de wedstrijdtafel. Ondertussen komen de heren van bord 13 zich melden voor een diepte-interview, elders op deze website terug te vinden. Op bord 33 hebben Romke de Boer en Raaf Mestrom hun partij afgerond. Raaf heeft gewonnen, maar misschien hadden beide spelers wel iets meer tijd kunnen gebruiken (foto onder)?

Een verrassende uitslag bij de meisjes: Arjuna Bertholee heeft gewonnen van Eva van Harten. dit kan nog belangrijk worden voor het meisjesklassement! Twee kinderen - allebei uit deze regio! - hebben hun wedstrijdbriefje verkeerd ingevuld. De een heeft zichzelf onterecht als winnaar bestempeld, de ander precies andersom. Gelukkig merkt Thomas de wedstrijdleider het op tijd op. De langste partij in deze ronde wordt gespeeld door Constantijn Beukema en Tim Grutter. De klok gaat al richting 11 uur als de partij eindelijk wordt beslist door Constantijn.

En dat was het alweer voor deze ronde. Niet zo'n uitgebreid verslag dit keer, maar dat heeft alles te maken met allerlei andere zaken waardoor uw verslaggever naast zijn redactionele activiteiten ook nog in beslag genomen werd.