A-groep, ronde 7: Max loopt wederom uit en enkele afwezigen

In de 7e ronde waren er helaas twee spelers afwezig, Michael van der Voorden is ziek en Robin Wooter heeft zich voor de rest van het toernooi uitgeschreven. Dit leverde reglementaire punten op voor respectieve Zyon Kollen en Maarten Smit. Beterschap Michael!

Op bord 7 speelde Joris Kokje een typische draak tegen Wessel Braggaar. Wessel had in de opening het initiatief, maar nadat de stukken werden geruild  had Joris het betere eindspel, dit won hij dan ook.

Jip Damen ging tegen Max met het spreekwoordelijke “bek op ’t stuur”.

13. … Lxg4 een stukoffer voor aanval 14. fxg4 Pxe4 15. Dd3 Pc3+ het hele idee van het offer 16. bxc3 Da3 bxc3 gaat niet vanwege Db5+, met dameruil 17. Pb3 c4 wit kan het veroorloven om een stuk terug te geven 18. Lc1! de enige correcte verdediging, na iedere damezet volgt Pa4 met een dubbele aanval op de velden b2 en c3; wit gaat mat 18. … Da6 19. De4 Pa4 20. Th3 wit heeft alles onder controle, er volgde spoedig 1-0

Max had geen rekening gehouden met 13. … Lxg4, maar had vanaf dat punt wel alles berekend, hij had nooit het idee in de problemen te geraken.

Op zowel bord 2, 3 als 4 kwamen de spelers remise overeen. Jasper Zwirs en Thomas Mollema deden elkaar, net als Renzo Finkenflugel en Dimitrios Loutragotis, geen pijn. Nog voor zet 20 stonden beide koningen in het midden. Maarten van Harten probeerde het wel tegen Jasper Beukema, maar moest na pionverlies vrede nemen met remise.

Mathijs Dubbeldam won met een combinatie een stuk tegen Xadya en nog binnen 20 zetten de partij.

13. Pbxd6! simpel doch doeltreffend; uitschakelen verdediger. Zwart mag niet terugnemen vanwege Pe7+ met dameverlies.

Op bord 15 speelden Martijn van den Belt en Yannic Husers, twee jongens uit de regio, al naar drie zetten remise. Nog vermoeid van het voetbaltoernooi?

Daniel Borkent offerde zich richting de koning van Jouke Bakker.

35. Lxh6+ Kxh6 36. Dh4+ Kg7 37. Pe8+! vanaf hier is het compleet uit, Txe8 gaat niet vanwege f6+ en Dh6 met ondekbaar mat 37. … Kg8 38. Dxe7 de dame slaan is niet nodig, Daniel maakt het fraai af 38. …  Th7 39. Df8#

Daniel Borkent, een nette overwinning

Vanmiddag de middagronde, met nog maar 32 spelers in plaats van 34. Kan Max de eindzege al veiligstellen? En komt Xadya nog in de buurt van Annelies? Annelies staat momenteel een punt voor.