Groep D, ronde 7

Ik was nog niet eens klaar met het verslag van de vorige ronde of deze ronde begon alweer! Pfoe, sneller doorwerken Nadia :-)

Vandaag spelen we maar twee rondes, mede omdat dat lekker in de planning ligt, maar ook omdat de EFGH vandaag hun laatste wedstrijden spelen en zometeen, na deze ronde, de prijsuitreiking (in deze speelzaal) alweer hebben. Maar voor de D-spelers is de prijsuitreiking nog ver, zij moeten nog tot zaterdagmiddag ... 

We kunnen hier in deze zaal bijna beginnen met een soort Crime Scene Investigation: de kinderen lenen steeds pennen maar na elke ronde hebben we minder pennen in het pennenbakje dan voor de ronde..hmm. Stefan Vleming heeft in ieder geval wel bloed, uuh ik bedoel inkt, aan zijn handen: de pen die hij uit de pennenbak gritst blijkt te lekken waardoor zijn handen helemaal onder de inkt komen te zitten. Snel handen wassen en een nieuwe pen pakken want de partij gaat bijna beginnen! 

Stefan mocht deze ronde tegen Timo Luiten spelen. De heren waren vrij snel klaar met hun partij (Stefan won), waardoor ik de tijd had om even een interviewtje te doen met Stefan. Stefan is meteen dolenthousiast en vertelt al honderduit over dat zijn ouders zich aan het afvroegen of Stefan aan het ONJK of aan een datingprogramma mee aan het doen was: Stefan heeft tot nu toe tegen meer meisjes dan jongens gespeeld! Maar op de vraag welk meisje hij nou het leukste vond, antwoordt Stefan heel taktisch dat hij niet op de meisjes maar op het schaakbord aan het letten was :-) Even later voegt Stefan's vriend Jord Ypma zich ook bij ons. Jord heeft net verloren, meer wilde hij er ook niet over kwijt (begrijpelijk :-)). De heren wonen beide in Leiden en schaken allebei bij S.V. Storm Pionnen. Stefan en Jord hebben allebei al meer van de wereld gezien dan de meesten hier: Stefan is wel eens naar Egypte geweest, en Jord via Engeland en China naar Australië, ook nog naar Canada, en "oh ja ik ga ook nog naar Amerika". Mag ik ook een keer mee? :-) Ze logeren tijdens het ONJK in een tentje bij de opa en oma van Stefan, die in de Lutte wonen. En deze zelfde opa en oma vieren vandaag hun trouwdag, dus de heren gaan zometeen lekker feest vieren. Gefeliciteerd opa en oma van Stefan! 

Stefan Vleming

Jord Ypma

13:30 uur. De zaal is alweer bijna leeg. Als ik de enorme stapel notatieformulieren doorspit, op zoek naar een spannende partij, kan ik tot mijn verbazing geen enkel blaadje vinden waar dit op staat. Speelt niemand dan meer een spannende partij? Geen mooi matje, een mooie truc of een koningsaanval? Mochten jullie in één van de volgende rondes toch nog zo'n partij spelen en 'm graag terug willen zien in het verslag, schrijf dit dan op het notatieformulier! Dan zal ik mijn best doen 'm in het verslag te zetten :-) 

Inmiddels heeft Annelies van Mick verloren. Mick wist met twee tussenschaakjes een stuk te winnen, waarna Annelies het voor gezien hield. Op het bord naast hun, bord 2, hadden Colin Wouters en Dries Wedda al vrij snel de vrede getekend. Rembrandt Bruil wist op bord 4 te winnen van Dries van Malder door te laten zien hoe je een toreneindspel met wat pionnen meer professioneel uitspeelt.  Gilian en Jonas zijn op dit moment nog druk aan het trekken en duwen aan hun stelling - het begon heel spannend met op zet 15 al een witte pion op c7 en een witte dame op d6, maar na het ruilen van de dames was het zwart die ineens een pion meer had. Vervolgens krijgt Jonas de kans om een mooi paard op g5 neer te zetten, die dan een paardvorkje kan veroorzaken op f7 waardoor Gilian nu een kwaiteit achter staat. Maar ondanks die kwaliteit achter besluiten de beide heren toch tot remise. Jonas staat hiermee nog steeds eerste, maar zijn voorsprong loopt weer terug tot een half punt, aangezien Mick nu 6 heeft. 

Morgen spelen we één ronde, waarna 's middags het voetbaltoernooi zal beginnen. Maar voor nu wens ik jullie allemaal een fijne middag toe en graag tot morgen!