Groep E ronde 3

Hugo Eijkelkamp is als een van de eersten klaar.  Zijn commentaar was "Ja ik kan ook niet ALLES winnen he" en hij spoedde zich naar het zwembad.

In de partij tussen Sara Martinez en Kelvin Kanne vliegen de stukken (soms letterlijk) van het bord. Sara kan een paard van haar tegenstander insluiten , maar ziet het niet.

Mika Rutjens - Inken Meijerink

Mika Rutjens offert zijn dame voor een paard en , maar het is maar de vraag of het genoeg is. Zijn tegenstander lijkt de aanval redelijk makkelijk te parreren, maar maakt toch ergens een fout. Mika wint alsnog.

In de partij tussen Alex Karpetov en Mihnea Vlad hebben beide spelers alleen nog maar 3 pionnen. Het lijkt er sterk op dat dit remise gaat worden, maar uiteindelijk weet Mihnea dit toch nog te winnen.

Op de topborden weet David Toval een pion te winnen tgen Liqin Lu en kort  daarna nog eens een stuk.

Daniel Kudlicka speelt een sterke partij aan bord 2. Hij offert een paard en als zijn tegenstander het offer aanneemt gaat het mat. Helaas voor hem doorziet zijn tegenstander dit en het wordt remise. Ook zijn broer aan bord 3 komt niet verder dan remise.

David Toval is de enige met 100% score en de vraag is wie hem tegen gaat houden.....


Groep F ronde 3

Selma Bertholee speelt zo als gewoonlijk met oorkleppen op. Het blijkt goed te werken , want binnen het kwartier huppelt ze vrolijk naar de arbiter om te vertellen dat ze gewonnen heeft.

Dat er ook lange partijen gespeeld worden blijkt wel uit de partij tussen Victor en Guuske op bord 9. Ze hebben het 1e notitieblaadje met hierogliefen vol en vragen de arbiter om een nieuw blaadje.

Neisingh - Allaart

Janne Allaart kon haar goede start helaas niet doorzetten en verloor van Nils Neisingh.

Luuk van Steenhoven speelde daarintegen weer een sterke partij. Zijn tegenstander kon mat niet meer ontwijken. Hiermee heeft hij nu 3 uit 3!

Constantijn Beukema speelt op bord 1 en lijkt goed te beginnen aan zijn partij.. Hij verliest echter de kwaliteit en het ziet er somber voor hem uit. Maar dan trekt hij de trukendoos open en weet met een slimme paardvork de kwaliteit weer terug te winnen en vervolgens het pionneneindspel te winnen.

Constantijn en Luuk mogen in de volgende ronde uitmaken wie de koploper gaat worden....