Groep E ronde 4

David Toval wint al gauw een stuk tegen Daniel Kudlicka, maar levert deze even later weer in om vervolgens in een gewonnen pionneneindspel te komen.

Broer Marek speelt op het bord ernaast tegen Mika Rutjens. Deze strijd gaat lang gelijk op. Uiteindelijk weet Marek een klein voordeeltje toch nog in winst om te zetten en houdt daarmee zicht op de koppositie.

De andere grote favoriet, Benjamin Faybish wist al snel een  pionnetje af te snoepen van Victor Muntean. Ondanks het grote ratingverschil wist Victor het remise te houden.

 

Kollner - BijvankOok in de partij tussen Ruben Kollner en Kylian Bijvank bleef het rustig. Hoewel zijn kapsel anders doet vermoeden, werd het geen wilde partij. Kalmpjes werden alle stukken afgeruild en werd er besloten tot remise.

In de onderste regionen wist Laura Decruyenaere haar eerste punt binnen te halen ten koste van Tess Van Randtwijk. Ook Matthijs van Borren en William Shakverdian besloten tot remise en zijn van de hatelijke 0 af.

 

 

Groep F, Ronde 4

De gebroeders Van Der Noordaa

Opvallend deze ronde is het duel tussen de tweelingbroers Joost en Niek Van der Noordaa. Zal het een salonremise worden of zal er toch bloed gaan vloeien?

Het is niet bekend of het een eeneiige of tweeeiige tweeling is, maar we weten nu wel dat Niek de sterkste van de 2 is.

 

 

 

Casur - BertholeeSelma Bertholee speelde weer een puike partij en won zonder al te veel moeite haar partij.

Hier door blijft ze in het kielzog van de koplopers.

In de topper tussen Luuk van Steenhoven en Constantijn Beukema, blunderde de zwartspeler.

Hij gaf een volle toren kado en kon kort daarna opgeven. Luuk staat nu alleen aan kop met een vol punt voorsprong op de nummer 2.