Pascalle Monteny speelt bij SV Spijkenisse, de club in haar woonplaats. De club heeft deze week hun kamp opgetrokken in een scoutinghuis in Hengelo. Daar zitten ongeveer 30 mensen waarvan er 16 meespelen met het toernooi. Die zijn niet allemaal van SV Spijkenisse, er zijn ook gasten bij. Ze speelt deze ronde een lange partij tegen Tristan de Haas uit Oisterwijk. Hij speelt niet bij de club in zijn woonplaats, want daar zitten bijna alleen maar beginners. Tristan speelt bij HMC in den Bosch.

HMC zit ook in een scoutinghuis. Dat weet de interviewer al want dat is ook waar Niels van Roon zit. Tristans broer Lars is daar ook bij, hij speelt in de C groep. Net als Niels wil ook Tristan graag pizza eten, maar hij zal het met Mexicaans moeten doen.

Bij HMC krijgt Tristan les in stap 4+. Deze lessen worden verzorgd door Mike Kroon. Wie na de vakantie zijn lesgever is weet Tristan nog niet. Ook Pascalle weet nog niet van wie ze na de vakantie les gaat krijgen. Ze kreeg les van Rick Lahaye, maar die gaat er mee stoppen omdat het te veel tijd kost en hij druk is met andere dingen. In de lesgroep zaten alleen maar meisjes. Rick deed herhaling van stap 3 en stap 4 met de meiden. Ook maakte hij veel eigen materiaal op stap 4 en 5 niveau. Rick is ook mee naar het ONJK maar deze week is Catheleijne Sanders de begeleider van de meiden.

Pascalle houdt van dansen en dan met name hiphop. Als ze een kwartiertje over heeft vindt ze het leuk om te gaan tekenen of te computeren. Het spel Minecraft is hierbij haar favoriet. Tristan doet aan voetbal en speelt piano. Ook is hij elke week in het zwembad te vinden want hij speelt waterpolo. Omdat het allemaal wel erg veel tijd kost speelt hij hierbij geen wedstrijden, maar doet hij alleen de trainingen mee. In de vakantie gaat hij graag zeilen met zijn familie.

Het zusje van Tristan kan ook een beetje schaken, maar vindt het spelletje (nog) niet zo leuk. Graag zou Tristan het haar verder leren, maar dat kan natuurlijk alleen als ze er zelf ook zin in heeft. Pascalle heeft een keer geprobeerd haar moeder te leren schaken, maar die kon er de concentratie niet voor opbrengen en had bovendien niet zo veel zin om de opgaven te maken.

Graag zou Pascalle een serieuze partij winnen van Rick Lahaye. De leerling wil dus de meester verslaan. Als dat lukt zou Rick dat denk ik heel leuk vinden. Dan heeft hij in ieder geval goed lesgegeven. Tristan wil graag van zijn broer winnen, maar op toernooien spelen ze niet voor elkaar, want Lars is ruim 2,5 jaar ouder en dus spelen ze in verschillende leeftijdscategorieën.