Marios Loutragotis woont in Westerbeek. Dat is een klein dorpje op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Het ligt in de buurt van Venray, Boxmeer en Helmond. Marios is niet in ons land geboren. Twee jaar geleden is hij vanuit Griekenland hierheen gekomen.

In Griekenland zijn sommige dingen heel anders dan in Nederland. Zo zijn bijvoorbeeld schooldagen veel langer en krijg je veel meer huiswerk. Wel zijn de vakanties langer. Ook het eten is anders, en Marios vindt het eten uit Griekenland lekkerder dan het Nederlandse eten. Bij de schaakclub in Griekenland werd niet met de stappenmethode gewerkt.

Marios speelt tegen Marrit Adema die geboren is in Amsterdam en na wat omzwervingen door verschillende provincies nu in Meppel woont. Daar speelt ze bij MSV. Ze krijgt les van Roel Donker, die ook privéles geeft via skype. Op de club heeft ze stap 3 gehaald en is ze bezig met stap 4. Via skype komen verschillende dingen aan bod. Soms worden die door Roel verzonnen, soms ook door Marrit.

Marios heeft geen club in zijn woonplaats. wel is er een club in Boxmeer, maar daar gaat hij niet heen. Hij gaat namelijk naar het Kasteel in Wijchen. Daar is de club wat groter. Hij krijgt er les in stap 4 van Henk Rutten. Marios heeft leren schaken van zijn broers Dimitrios (A-groep) en Paris (B-groep).

Marios en Marrit rijden allebei elke dag naar huis. Dat is een uurtje rijden, maar wel gaan ze verschillende kanten op. Thuis zijn het de ouders die koken. Marrit hoopt dat er pasta of taco’s op tafel komen. Marios gaat ook voor pasta.

Marrit gaat na de zomer naar de survivalclub in Havelte. Daar leer je allemaal leuke dingen. Marios voetbalt bij Excellent in Oploo. Beide kinderen gaan ook als het goed weer is graag buitenspelen met de kinderen uit de buurt.

Marios wil zijn ouders leren schaken. Hij hoopt dan dat ze net zo goed worden als hij en zijn broers. Bij Marrit in de familie kan al bijna iedereen schaken. Alleen tante Fenfen nog niet, daarom wil Marrit het haar leren. Graag wil ze winnen van oom Wilfred. Haar broertje Wessel (G-groep) wint daar altijd van en zelf lukt dat haar niet. Marios heeft het moeilijk met twee oudere broers. Daar wil hij graag eens van winnen. Thuis spelen ze vaak tegen elkaar voor de lol. Als ze op toernooien tegen elkaar moeten is dat niet zo leuk.