Groep C ronde 7 en 8

Na de halve rustdag van Donderdag Voetbaldag stond op vrijdag weer een dubbele ronde op het programma van de C-groep. Wie daar kwa score ongeschonden doorheen komt doet goed zaken in het klassement.

Het Ten Boer-kamp werd geconfronteerd met een ongelukkige indeling: de vriendinnen Gerbrich Kroon [1e foto links] en Ilja de Goede [idem 2e van rechts] vonden troffen elkaar aan weerszijden van het bord. Ik citeer Roelof Kroon: "Vandaag een bewogen dag. In de ochtend de strijd tussen Ilja en Gerbrich. Niet zo leuk als clubgenoten tegen elkaar moeten, maar het wordt pas echt vervelend als je ook nog naast elkaar in een tent slaapt. Wat doe je dan? Moet je ze voorbereiden op elkaar? Gerbrich en ik besloten het bij het doorspreken van de situatie te laten. En voor Gerbrich niet nieuw: ze heeft al meerdere malen tegen Marlinde moeten spelen om een NK-ticket of op het NK. Ze besloot er gewoon voor te gaan. De partij werd beslist door een pionoffer (of was het een blunder?) van Gerbrich."

 

Onno Elgersma trok tegen Mark Honkoop met 12...g5 op een originele manier ten aanval. Die dappere zet maakt de eigen koningsstelling immers wat luchtig. Maar het pakte goed uit, zwart kreeg een langdurige initiatief op de (half)open f-en g-lijnen waar Mark 40 zetten later aan ten onder ging.

Omota Vlad kwam alleen aan kop door het topduel tegen Thijs de Bock te winnen.

Wat jullie misschien nog niet weten is dat de KNSB op voorspraak van het NOC*NSF heeft besloten om naast een Meisjeskampioenschap ook het Kampioenschap der Linkshandigen te laten verspelen in het ONJK. In dit klassement bestaat de kopgroep nu uit Matthias Goddé, op slecht een half punt gevolgd door Kylian Bijvanck, Ruben Bourgonjen en Robin Duson.


In ronde 8 werd aan kop weer stuivertje gewisseld: De Bock won van Schilay terwijl Vlad verloor van Baselmans. Met nog een ronde te gaan hebben maar liefst 9 spelers nog kans op de titel.
Ook in deze ronde een onderlinge: de kraker Hofstra-Hofstra vond plaats aan bord 25 [foto links]. Tetske Won met wit van Remmelt.

   

Foto's 2 en 3: tijdens het ONJK worden ook anders spelletjes gedaan!
In het Meisjesklassement gaat Iris nog aan de leiding, maar er zijn 5 achtervolgers op een half punt.
Kijk HIER voor meer foto's van de deelnemers aan de C-groep.