Groep E ronde 1

Groep E enthousiast van start

Terwijl een aantal schakers al ongeduldig klaar zat, renden anderen nog vrolijk rond. Het geduld werd even op de proef gesteld doordat de eerste ronde iets later dan gepland begon. Het geroezemoes verstomde snel toen het startsein werd gegeven. De ingespannen koppies verraden opperste concentratie.

De beschikbare tijd werd in groep E goed gebruikt. Al hadden sommige moeite om de concentratie tot het eind vast te houden. De dames aan bord 14 leken na verloop van tijd gekke bekken naar elkaar trekken als extra wapen in de strijd te gooien. Het is uw verslaggever even ontgaan of deze afleidingstactiek Mariyam uiteindelijk ook de overwinning heeft gebracht of dat 't toch te danken was aan de kwaliteit op het bord... ;-)

 

Aan bord twee werd een andere tactiek toegepast.... Noteren op de grond.... want stel je voor dat je tegenstander ziet wat je opschrijft.... of was plaatsgebrek de reden van deze bijzondere manier van noteren door Nils? Hij won uiteindelijk de partij van Joost. Volgens beide heren was het een mooie partij. In de beginfase had Joost het het Nils wel even moeilijk gemaakt maar in het eindspel werd al snel duidelijk de de winst naar Nils zou gaan... 'Toen hij voor de tweede keer kon promoveren,kon hij mij zo mat zetten', aldus Joost.

Aan bord acht speelde Thijs met wit tegen Job. Op basis van rating zou je verwachten dat Job de partij naar zich toe zou trekken maar Thijs speelde gedecideerd richting mat. Zo zie je maar weer dat ook in het schaken niets zeker is.

 

Ongetwijfeld zijn er nog meer leuke, bijzondere en/of spannende feiten en/of gebeurtenissen uit ronde 1 te melden en ook de komende rondes zal ik niet alles kunnen zien. Ik word dus graag gevoed met informatie uit groep E.

Kijk HIER voor meer foto's.