FGH ronde 3

Bij Sven de Putter en Nathan Kudlicka staan nog twee dames op het veld. Wordt dit remise? De kleine pionnen achterstand die Nathan heeft maakt hem niks uit. Hij wil dit winnen.


Ondertussen zet Nathan Sven steeds schaak maar maakt een kleine misstap waardoor de dames allebei gepend staan tussen de koningen. De dames worden geruild. Zo kan Sven zijn pion op de A-lijn doordrukken en zo wint Sven uiteindelijk de partij.
 

Floor heeft helaas weer verloren, maar dat maakt haar niet uit "Zolang je maar goed je best doet" en dat heeft ze gedaan.
Thomas en Amelia belanden in een eindspel met elk een toren, de één een loper, de ander een paard. Thomas heeft een pionlinie staan op de H-lijn maar Amelia doorbreekt deze met haar loper.
 

Met voor Amelia nog maar één pion, goed verdedigd door haar toren gaat Thomas de aanval in met zijn koning. Thomas zet schaak! Hij denkt de toren te kunnen slaan, maar wanneer hij dit doet kan Amelia terugslaan met haar loper vanaf de andere kant van het veld. Nu is het loper tegen paard. Kan iemand misschien nog een pion promoveren?
Amelia haalt met haar koning Thomas zijn pionnen op. Het staat nu gelijk!
 

Thomas speelt pion c4-c3, een zet die catastrofaal zou zijn als Amelia niet in tijdnood zat. Dan had ze met haar koning het paard aan kunnen vallen en zo ofwel de pion met haar loper kunnen slaan, ofwel het paard gewonnen, waarna het een stuk minder rooskleurig voor Thomas was geweest. Gelukkig voor Thomas is Amelia inderdaad door de tijd. Hiermee heeft Thomas zijn 3e bordpunt behaald.