FGH ronde 4

Tussen Max en Le Phong gaat het redelijk gelijk op. Op het moment dat ze paard en loper afruilen komen ze in een eindspel met allebei een toren. Max (wit) staat een pion voor maar Le Phong weet snel een pion terug te winnen. Maar dan zet Max met zijn toren schaak. Ze ruilen torens af. Max denkt dan met zijn pionnen naar de overkant te kunnen rennen maar Le Phong's koning kan beide pionnen nog ophalen. 

Nu staat de witte koning in een hoekje gedreven. Max heeft nog twee pionnen over.hij promoveert een pion tot dame, maar deze wordt direct geslagen door de witte koning. Uiteindelijk promoveert Le Phong  zijn tweede pion, wederom tot dame en zet Max mat.

Oscar Klaren opent Spaans, waarop Karl Boehm de Berlijnse verdediging speelt. Dat is leuk, want Karl is ook uit Duitsland gekomen om met dit toernooi mee te doen. Ze rokeren allebei snel hun koning. Er worden hier en daar wat stukken geruild maar het gaat gelijk op totdat Karl kwaliteit wint door zijn loper af te ruilen tegen een toren.
 
Vervolgens let Oscar niet op met de plaatsing van zijn paard waardoor hij hem verliest. Zo weet Karl een grotere voorsprong te behalen. Zijn enthouisiasme is duidelijk te zien, hij staat nu naast het bord te deinzen. Ze spelen nog iets verder, maar uiteindelijk geeft Oscar op en behaalt Karl de overwinning.
 

Een korte tussenstand voor de F'jes:

Gedeeld eerste staan twee meisjes: Stella Honkoop en Eline Roebers. Gevolgd door een grote achterhoede van Yichen, Romayn, Alla, Loek, Kimmily en Jael die allemaal gedeeld 3e staan

Een korte tussenstand voor de GH'tjes:

Gedeeld eerste staan Karl Boehm en Wendy Huang. Op de gedeelde 3e plek staan 7 mensen namelijk: Thomas, Oscar, Jin Wen, Jesse, Lancelot, Rogier en Isabella.