FGH ronde 9

Op bord 8 wordt er rustig gekletst tijdens het schaken. Het staat behoorlijk gelijk. Dan biedt Dalya Mang ineens remise aan. Dat accepteert Kimmily Tran. Ze kletsen rustig verder en leveren he scorebriefje in. Beide dames lijken heel erg blij, waarom?
 
 
Dalya verteld me dat ze Kimmily al heel lang kent. Dan komt daar heel vrolijk achteraan: "Normaal wint Kimmily altijd, dus ik ben heel blij met remise!" Waarop Kimmily reageert: "Ja maar ik stond verloren, nu heb ik remise." Tevreden huppelen beide meiden naar de analysezaal.
 
 
Tot het eindspel staan Sven de Putter en Marthijn Kooistra gelijk. Marthijn moet een belangrijke beslissing maken over hoe hij de pion van Sven gaat tegenhouden. Hij besluit dit te doen met een torenoffer. Nu lijkt Marthijn erg achter te staan, dit heeft hij door. Maar met zijn dame besluit hij aan te vallen zodat hij eeuwig schaak heeft. Het wordt remise.
 
 
Wendy Huang speelt tegen Oscar Klaren. Het ziet er naar uit dat Wendy gaat winnen. Met een tussenschaakje brengt ze een van haar pionnen naar de overkant. Oscar moet zijn toren inleveren om dit tegen te gaan. Nu staat Oscar met enkel een pion en zelfs die kan Wendy ophalen. Nu is het een kwestie van mat zetten met toren en koning.