Een feest van herkenning!

Sommige mensen komen al heel lang elke zomer een week naar Twente om het ONJK bij te wonen. Een van hen, we noemen hem deze week “opa” is er al bij vanaf 2001. In deze rubriek beschrijft “opa” een aantal dingen die hij hier op en rond dit toernooi heeft meegemaakt.

Doordat opa hier al heel lang komt kent hij natuurlijk de meeste spelers wel, en daarom is het voor opa dan ook altijd een feest om de eerste week van augustus naar Borne, of vroeger Enschede of Hengelo af te reizen. Opa gaat dan lekker een praatje maken met de ouders en begeleiders die er net als opa ook al jaren bij zijn.

Maar ook de jeugdspelers herkennen opa soms wel, en zo leggen we de link naar het laatste verhaaltje van vorig jaar. Het Duitse meisje is inmiddels vier jaar ouder dan toen en speelt voor het eerst sinds 2011 weer mee, maar natuurlijk niet meer in de H-groep. Dit jaar gaat zij de D-groep onveilig maken. Bij binnenkomst vroeg ze direct of opa de man was die haar vier jaar geleden het winnaarsinterview had afgenomen.

Maar ook op andere toernooien herkennen de kinderen de kinderen die op het ONJK geweest zijn opa inmiddels. Vooral de kinderen die vorig jaar een bord 13 interview hadden komen op de toernooien vaak even naar opa toe om te zeggen hoe het gaat, of even een high five te geven of om hun partij te laten zien…. Natuurlijk vindt opa dat hartstikke leuk.

Dit jaar gaat opa geen bord-13 interviews meer doen, maar wel zal hij elke dag een stukje schrijven voor de website (voor zover de inspiratie dat toelaat). Dit jaar is opa namelijk mee naar het ONJK als begeleider van 7 kinderen van zijn eigen schaakvereniging, dus dat is al intensief genoeg. Zeker als daarbij in de avonduren ook nog geweerwolfd moet worden!