Het ONJK in de media

Tips in deze sfeer (vooral clubsites en andere Facebook en Twitteraccounts...) blijven welkom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONJK 2017 - 7 t/m 12 augustus

Zet het in de agenda!

 

Wij zijn momenteel nog bezig met de voorbereidingen voor de online inschrijving. Zodra de inschrijving geopend is, laten we je dat via Facebook weten. Oud deelnemers krijgen ook een mail.

Laatste foto's en partijen online

Het heeft wat langer geduurd, maar ze staan er nu allemaal op, de foto's van vrijdag, zaterdag en natuurlijk de prijsuitreiking.

https://goo.gl/photos/J6qbwNQNGnT3Ut7GA
https://goo.gl/photos/UJ3a9w93VVDMvQ8K7
https://goo.gl/photos/q1uBRXUcwKtbCESk9
Algemeen dag 6 (Jan van Os)

Ook alle ingevoerde partijen staan online: de groepen A en B compleet (147 en 143 partijen), C t/m bord 20 (202), D t/m bord 12 (139) en E t/m bord 6 (72 partijen). Van de groepen F, GH en FGH zijn alleen de live-partijen beschikbaar. Voor de Spektakelprijs zijn in totaal 27 partijen ingediend, ook deze zijn vastgelegd.
Alle actuele PGN-bestanden (per groep maar ook alles in één bestand, 812 partijen) zijn HIER te downloaden.

Winnaars ONJK 2016

 

 

 

Voetbaltoernooi

De Corries winnen ONJK-voetbaltoernooi

Gisteren (donderdag) was het traditionele voetbaltoernooi, georganiseerd in samenwerking met de Bornse voetbalvereniging. Ondanks het feit dat het voor het eerst sinds vele jaren geen stralend zonnig weer was - er viel af en toe een druppeltje regen - waren er toch weer 12 teams op dit oudste ONJK side event afgekomen. Wat dat weer betreft: de nacht voorafgaand aan de voetbaldag schijnt zelfs de koudste in Twente sinds het begin van de meteorologische jaartelling te zijn geweest (zie ook dit verslag van bijna doodgevroren camping-deelnemers). Ten opzichte van vorig jaar, toen er (citaat) "een werkelijk tropisch hitte als een koepel over het fraaie stadion van BVV Borne hing" was de temperatuur gehalveerd.

De 12 teams werden naar leeftijd ingedeeld in twee poules die beide een halve competitie afwerkten (dit jaar niet meer gevolgd door kruisfinales).
De jongste groep (± 7-11 jaar) werd gewonnen door de Feestbeesten [foto links: Marrit Kooistra], een team met een mix van Friese en Meppeler schakers; Fair Play werd 2e. De groep van de iets oudere / beter getrainde / echte voetballers werd een clean sweep voor De Corries [foto rechts: Yvonne Baselmans], met onder meer twee Baselmansen, Reinier Luiten, Daan van der Noordaa en feestneus Abedin Heij. Team Slimfit werd hier tweede.

de Feestbeesten de Corries

Onze dank gaat uit naar de BVV Borne, voor de gastvrijheid en inzet van Sven Pieterson om dit toernooi weer tot een succes te maken, en kijk vooral ook even naar het fraaie verslag op de website Borne Boeit.

Fons van Hamond

 

Square4Chess

Tijdens dit ONJK is afgelopen dinsdag het spel Square4Chess gepresenteerd. Nu is ook de website online waar meer informatie te vinden is, waaronder alle spelregels bij de opdrachtkaarten. Neem eens een kijkje op http://youexploreinnovation.com/index.php/nl.

Een spektakelprijs in de E-groep

Natuurlijk hebben wij nog niet alle 1750 partijen die dit jaar in het ONJK worden gespeeld ingevoerd (en dat gaan we ook niet doen hoor), laat staan uitputtend bekeken. Deze echter viel ons bijzonder op.  In de vierde ronde namen twee negenjarige spelers plaats aan bord 5 van de E-groep en lieten het volgende kunststukje zien.
 
En nu staat niet wit maar zwart opeens mat!  Als troost voor Oscar werd de spektakelprijs door beide spelers gedeeld.
 
Fons
 

Winnaars FGH