Verslag EFGH Ronde 1

 

Iets na 9 uur begonnen we aan de 1e ronde van de gezamenlijke EFGH groep. Door de grote ratingverschillen op alle borden duurde het dan ook niet lang voordat de eersten klaar waren.

Local hero, Onno Elgersma, wist al snel met een slimme truc de dame van zijn tegenstander te veroveren.

Ook Jamie Thai deed weer mee. De 5-jarige gladiator mocht van zijn ouders kiezen tussen pretpark en schaken. Natuurlijk koos hij ervoor om lekker mee te doen in de EFGH groep.

Opvallend was dat juist de hoge borden de langste partijen hadden, maar uiteindelijk wisten de meeste favorieten toch te winnen.

 

 

Nieuw dit toernooi is Lana van Dongen. Zij besloot het eerste toernooi over te slaan en alleen in de EFGH groep mee te doen. Helaas voor haar mocht ze meteen aantreden tegen de kersverse kampioene Janne Allaart. Janne wist overtuigend te winnen.

Ook de andere meisjes kampioene , Jessie Mang, begon met een overwinning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jet de Zoeten wist ook een persoonlijk succesje te boeken. Zij speelde remise tegen de op papier sterker geachte Wessel Adema.

De langste partij was tussen Lucas Nguyen en Nina de Putter. Na een lang gelijkopgaande partij wist Nina materieel voordeel te behalen. In tijdnood besloten de spelers tot remise.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cato was dicht bij een verrassing. Ze begon erg sterk tegen Hugo Eijkelkamp, maar moest uiteindelijk toch opgeven.

En zo wist Yichen Han van Eva Molanus te winnen.

Doordat de partij tussen Lucas en Nina zo lang duurde, begint de 2e ronde een half uur later dan gepland.