Job Segers woont in Leiden en heeft schaken geleerd via de computer. Daarna is hij naar Op Eigen Wieken gegaan, waar hij les kreeg van Harry. Het afgelopen seizoen kreeg Job op de club les van zijn vader. Dit was stap 4. Na de zomer begint hij aan stap 5. Deze ronde speelde Job tegen Wouter Kokje, die op een vertrouwd plekje zit. Al 2x eerder speelde hij aan bord 13, maar toen was de interviewer druk met andere dingen. Nu dus wel een interview.

Schaken heeft Wouter geleerd van zijn vader en daarna via school waar schaaktrainer Tony les gaf. Wouter is wel lid van Moira Domtoren, maar daar komt hij niet zo vaak. Wel volgt hij stertraining bij Pascal Losekoot en ook krijgt hij van Pascal af en toe thuis training.

Wouter logeert samen met zijn ouders, zusje Marlijn en broer Joris die in de A meespeelt bij zijn oma in Haaksbergen. Oma zorgt voor het koken. Het liefst eet Wouter frietjes, maar dat heeft oma gisteren al klaargemaakt. Hij hoopt dat er nog een keer macaroni op tafel komt.

Bij Job zijn het de vaders die voor het eten zorgen. Samen met 3 andere schakers zit hij in een appartement in Bad Boekelo. De rest van de club zit in de appartementen eromheen. In het begin van de week was het de vader van Tijn de Jong die voor het eten zorgde. Vanaf vanavond komt de vader van Job de jongens begeleiden. Het liefst zou Job Chinees eten.

Job is vorige zomer gestopt met het spelen van korfbal. Schaken is veel leuker en bovendien kostte het korfballen veel tijd. Job gaat ook graag roeien in het kanaal waaraan hij woont. Als het weer niet zo goed is speelt hij graag met de i-pad.

Wouter speelt voetbal bij Hercules in Utrecht. Als we hem vragen van wie hij graag nog eens zou willen winnen stelt hij de wedervraag of dat met schaken moet zijn. Uiteraard hoeft dat niet. Met voetbal zou Wouter graag een keer winnen van Ajax terwijl hij zelf het shirt draagt van Hercules of Sparta. Als het om schaken gaat wil hij graag eens winnen van zijn broer, maar ze spelen niet zo vaak tegen elkaar.

Job zou graag een keer willen schaken, maar dan wel als die op zijn best speelt. Niet als zijn vader hem laat winnen. Dat kan nog best lastig worden want de vader van Job heeft in 1985 het ONJK gewonnen!