Eva van Harten zit dit toernooi voor de derde keer aan bord 13, maar ze is nog niet geïnterviewd omdat telkens de tegenstander al eerder in het toernooi geïnterviewd was of de interviewer net die ronde andere dingen te doen had. Daarom nu wel een interview met Eva. Ze speelt tegen Ilse Geene, maar daar gaan we geen vragen meer aan stellen. Dat hebben we gisteren al gedaan.

Eva doet al voor de zesde keer mee, dit jaar voor het eerst in de D groep. Vroeger rende ze door de zaal, nu is ze een stuk rustiger zodat ze de anderen niet stoort. Bij Op Eigen Wieken krijgt ze les van Pim Braggaar en Leonore Braggaar. De lessen zijn op het niveau van stap 4+ en stap 5.

Schaken heeft Eva geleerd van haar familie. Hoewel haar ouders het niet zo heel goed kunnen. Broers Maarten (A-groep) en Lucas (C-groep) doen ook mee aan het toernooi. Met de club zitten ze in een hotel. Leonore is daar ook bij en ook Reinoud zorgt voor de begeleiding. De moeder van Eva kookt, maar soms gaan ze ook naar een restaurant. Vanavond blijven ze nog in het hotel slapen en gaan ze eten bij het wokrestaurant. Morgen hoopt Eva thuis spaghetti te eten.

Met judo heeft Eva de groene band. Toch denkt ze dat het moeilijk is de interviewer omver te werpen. De interviewer is daarvoor te zwaar. Eva wil misschien gaan wedstrijdzwemmen, maar daar is ze nog niet helemaal over uit. Wel heeft ze de afgelopen drie weken elke dag in het zwembad gelegen. Eerst op vakantie en nu bij het hotel. Als ze thuis tijd over heeft gaat ze voetballen op een veldje bij haar in de buurt. Het maakt dan niet uit of het droog is of dat het regent.

Eva zou graag zien dat haar moeder beter leert schaken want dan kunnen ze thuis spannende partijen tegen elkaar spelen. Nu zijn de partijen tegen haar moeder veel te makkelijk. Tegen haar broers is het dan weer veel te moeilijk. Vooral Maarten is veel te goed. Als ze thuis tegen elkaar spelen wint Maarten altijd. Gelukkig hoeven ze op toernooien niet tegen elkaar te spelen.