Groep E ronde 7

 

 

 

 

 

 

 

 

De strijd gaat tussen Lucas Nguyen en David Toval.Beiden hebben 5 uit 6. en bij een gelijke stand telt het onderlinge resultaat.

David speelt een prachtige partij. En wint snel.

Lucas kwam al gauw een stuk voor , maar het zou toch nog een hele kluif worden voor Lucas om dit te winnen. Na een half uurtje hoorde ik iemand "yess!" roepen. Ik keek op en zag dat het Lucas was. Hij ziet dat hij nog meer materiaal wint en dus de partij. Zowel Lucas als David eindigen hierdoor op 6 uit 7. Maar door het onderlinge resultaat is Lucas Nguyen uiteindelijk winnaar van de E groep!

 

Op de gedeelde 3e plaats vinden we Wahe Boghossian en Kylian Bijvank met een score van 5 uit 7.

Bij de meisjes was Sara Martinez bijna de beste geworden met 4 uit 7. Ze verloor haar laatste partij en is op de valreep ingehaald door Jessie Mang. Jessie is daardoor uiteindelijk het beste meisje in de E groep geworden.

 

 


Groep F ronde 7

Luuk was in de laatste ronde met de titel al op zak wat onnauwkeurig. Hij besloot een stuk te geven tegen 2 pionnen. Toen hij even later nog meer materiaal verloor moest hij wel opgeven.

Tegenstander Miguel Ange Garceran Wang is dankzij deze overwinning zeker van de 2e plek.

Op de gedeelde 3e plek, met 5 uit 7, zien we Daniel Kutchoukov, Nils Neisingh en Jan Casur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de meisjes was het reuzespannend. Zowel Janne, Louise en Selma konden allemaal nog winnen in deze categorie. Selma speelde een gambiet dat zij kennelijk beter beheerste dan haar tegenstander en won snel.

De partij tussen Louise en Janne was alles behalve kort.

Janne kreeg in ruil voor haar toren een loper en 2 pionnen. Louise leek de beste papieren te hebben, maar na afruil van veel stukken bleef ze een stuk achter. Janne en Selma eindigen beide op 4 uit 7, maar door het onderlinge resultaat is Janne Allaart het beste meisje in de F Groep geworden.