Groep G/H - ronde 4

We gaan we van start met de vierde ronde. Bijna iedereen is keurig op tijd - Ibrahim komt als laatste binnen wandelen. In de G-groep wordt op het laatste bord gespeeld tussen Ferdinand van Oeffel en Martijn Kooistra. Martijn laat er geen gras over groeien en staat een pion voor met een goede stelling. Beide heren zouden misschien later in hun schaakcarrière de drie gouden regels ter harte kunnen nemen, want de dames aan beide kanten hebben in de opening al heel wat 'meters' gemaakt. Het duurt niet lang of Ferdinand raakt zijn dame kwijt en de rest van de witte stelling is ook een ruïne.

Snelle uitslagen op de hoogste borden in de H-groep, dat duidt meestal niet op salon-remises. Op het eerste bord lijkt het er op dat Lucas z'n mojo even kwijt is. Zijn paard vergallopperd zich op de 7e zet en drie zetten later is zijn loper ook de weg kwijt. Dat liep niet goed af voor Lucas. Op het tweede bord komt Jesse van Dongen huizenhoog gewonnen te staan tegen Jamie Thai die wel erg veel stukken weggaf. Jammer genoeg voor Jesse laat hij simpel zijn dame vangen. Luttele zetten later is het mat.

Pittige strijd op het 5e bord in de G-groep tussen Lyne Bruggink en Joas Tiggelaar. Joas heeft net een kwaliteit veroverd, maar heeft hij ook een plan wat hij daarmee kan doen? Lyne heeft nog drie lichte stukken ronddartelen op het bord en is nog zeker niet kansloos! Alsof het een afspraak is worden alle geslagen stukken vóór de klok gezet, die daarmee enigszins uit zicht staat. Een poosje later vliegen de stukken van Lyne van het bord en wint Joas de partij.

In de G-groep doet Yichen Han wederom goede zaken, ditmaal verslaat hij Tim Warnaar. Han heeft nu als enige nog een 100% score. Hij wordt wel op de voet gevolgd door Florian Molanus die een half puntje minder heeft. Deze twee heren kunnen zich op gaan maken voor een strijd tegen elkaar - en het zou zomaar kunnen dat één van deze gladiatoren het toernooi gaat winnen.

Wessel Adema heeft ook in deze ronde zijn draai nog niet kunnen vinden, hij verliest van Matthijs Salomons. Het is 12.52 en de ronde is afgelopen.