Verslag EFGH Ronde 6

De gebroeders Kudlicka mochten tegen elkaar spelen. Geen van beiden wilde verliezen, dus was een snelle remise niet meer dan logisch.

Ook de beide koplopers speelden tegen elkaar. Benjamin Faybish werd meteen onder druk gezet door Kylian Bijvank en kon zodoende zijn favorietenrol niet waarmaken. Nadat beide spelers alleen nog paard en dame overhielden, werd tot remise besloten.

Hugo Eijkelkamp besloot deze ronde om ook maar remise aan te bieden voordat hij weer per ongeluk zijn tegenstander zou matzetten...

 

Florian Molanus had zijn favoriete popje meegebracht (zie foto). Volgens hem bracht het geluk. Florian won uiteindelijk wel zijn partij. Maar of dat nou door die pop kwam durf ik te betwijfelen.

Op bord 20 speelden Sara Martinez en Lucas Vervoort een wel heel erg spannende partij. Lucas kon op 4 verschillende manieren zijn tegenstander mat zetten. Helaas voor hem was Sara aan zet. Na een aantal schaakjes van Sara, was het even later Lucas die mat stond!

 

Noud had een nieuwe sport bedacht: schaakvoetbal. Of hij ook met voetballen van Inken heeft gewonnen is niet bekend.

 

Door dat de koplopers vanmorgen gelijk hebben gespeeld. Konden de andere kanshebbers voor de titel weer aanklampen. In de laatste ronde gaan de 6 (!) nieuwe koplopers uitmaken wie zich kampioen van de EFGH groep 2014 mag noemen. Bij de meisjes zijn er 4 die aan de leiding gaan.