Net als vorig jaar worden ook weer dubbelinterviews gehouden. De bedoeling was om wederom de kinderen te interviewen die aan bord 13 spelen, maar omdat de E/F/G/H groepen nu gesplitst zijn is bord 13 in de meeste groepen niet aanwezig. Daarom wordt dit jaar door loting bepaald welke borden er worden geïnterviewd. Gisteren was de interviewer druk met het maken van foto’s, vandaag kon hij echt beginnen.

 

Het eerste bord dat uitgeloot werd was in de G-groep. Vandaag speelden aan het tweede bord Tim Warnaar uit Leiderdorp en Eline Roebers uit Amsterdam. Beiden hadden de eerste twee ronden gewonnen. De partij van vandaag werd gewonnen door Tim. Nadat het lang gelijk op ging overzag Eline dat haar dame aangevallen stond. Tim zag het wel en dat was voor Eline reden om de partij op te geven.

Tim en Eline zijn beide 8 jaar en hebben ook allebei schaken geleerd van hun vader. Tim was 5 toen hij schaken leerde, Eline was 7. Na de zomer gaat Tim beginnen met stap 4, hij krijgt les van Leonore Braggaar. Eline begint binnenkort met stap 2. Deze week slapen ze niet thuis, maar ergens hier in de buurt. Eline zit samen met haar vader, moeder, broertje en zusje in een hotel. Zij is de enige van de familie die meedoet. Haar broertje en zusje zijn jonger. Misschien gaan ze in de toekomst wel meedoen.

Tim logeert in Bad Boekelo. Daar zit hij samen met zijn broer Mark en zus Alisha, die beiden in de D spelen. Ook zitten er veel kinderen van zijn club Op Eigen Wieken. Voor begeleiding wordt gezorgd door o.a. Leonore Braggaar. Naast het schaken gaat Eline graag zwemmen in het meer, Tim speelt voetbal en maakt muziek op zijn keyboard. Tim hoopt dat er deze week nog een keer pizza mozzarella op het menu staat. De voorkeur van Eline gaat naar frietjes, met ketchup!

Tim wil graag nog een keer winnen van Matthijs Salomons, die bij hem in de klas zit. Ze spelen al heel vaak tegen elkaar en zelfs dit toernooi hebben ze al tegen elkaar gespeeld. Eline wil graag een keer winnen van Magnus Carlsen. Ik denk dat Tim iets meer kans heeft dat zijn droom uitkomt, want Carlsen is natuurlijk wel heel erg goed!